ΚΟΙΝΩΝΙΑ
29/09/2015 10:19 EEST | Updated 29/09/2015 10:19 EEST

Απορία για την βεβιασμένη απολογία του εκφράζει ο Θωμάς Λιακουνάκος

Eurokinissi

«Εύλογη εντύπωση» για την «"πρακτική" βεβιασμένης "απολογίας"» του, εκφράζει ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος, ο οποίος συνελήφθη την Δευτέρα μετά από ένταλμα για την υπόθεση της προμήθειας των οπλικών συστημάτων "Έρικσον", με τις κατηγορίες νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και δωροδοκίας.

Όπως υποστηρίζει σε γραπτή δήλωσή του, ήταν «πάντοτε, αποδεδειγμένα, στη διάθεση των δικαστικών αρχών», «δεν είχε ασκηθεί, εξ αρχής, σε βάρος μου, και στα πλαίσια της παρούσης υποθέσεως, η οποιαδήποτε ποινική δίωξη», «δεν έχω δωροδοκήσει, όπως κατ΄επανάληψη έχω δηλώσει οιονδήποτε κρατικό αξιωματούχο» και «όλη η επαγγελματική μου δραστηριότητα ήταν ανέκαθεν διαφανής και νόμιμη και τα εισοδήματά μου εμφανή και φορολογητέα στην Ελλάδα».

Στην ίδια ανακοίνωση, ο Θ. Λιακουνάκος αναφέρει ότι «εξομοιώνονται, άδικα, πρόσωπα και πρακτικές, στον χώρο των εξοπλιστικών συμβάσεων και παραγνωρίζεται ότι εγώ, προσωπικά, καθώς και οι εταιρείες συμφερόντων μου, έχουμε υποστεί 155 φορολογικούς ελέγχους που διενήργησαν 594 ελεγκτές των φορολογικών αρχών από τους οποίους (ελέγχους) , ουδέποτε, προέκυψε κάτι επιλήψιμο» και ότι «μόνο την τελευταία 15ετία έχουμε καταβάλει στο ελληνικό δημόσιο φόρους ύψους 155 εκατ. ευρώ» και καταλήγει:

«Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη ότι η Δικαιοσύνη θα επιτελέσει στο ακέραιο το έργο της και θα αγνοήσει τις διάφορες Κασσάνδρες που πανηγυρίζουν, δημόσια, για τη σύλληψή μου, αδιαφορώντας για τους 3.500 εργαζόμενους στις εταιρείες μου και το μέλλον αυτών».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)