ΚΟΙΝΩΝΙΑ
29/09/2015 08:33 EEST | Updated 29/09/2015 08:50 EEST

Ενώπιον του ανακριτή οδηγήθηκε ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος

Sooc

Ενώπιον της ανακρίτριας διαφθοράς οδηγήθηκε ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος, o οποίος συνελήφθη την Δευτέρα με κατηγορίες περί δωροδοκίας και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Οι κατηγορίες σε βάρος του επιχειρηματία αφορούν παράνομο χρηματικό ποσό, περίπου 1,6 εκατ. ευρώ, που φέρεται να διακινήθηκε με τελικούς αποδέκτες τον Άκη Τσοχατζόπουλο και τον Γιάννη Σμπώκο, από σύμβαση του 2001. Η σύμβαση αφορούσε την προμήθεια τεσσάρων αερομεταφερόμενων συστημάτων επιτήρησης ελέγχου της εταιρείας Έρικσον (Ericsson) για τα αεροσκάφη Εμπραέρ (Embraer).

Ο επιχειρηματίας αναμένεται να ζητήσει προθεσμία για την απολογία του, ώστε να ενημερωθεί για τη δικογραφία και μέχρι τότε θα παραμείνει υπό κράτηση.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες μέρες ο επιχειρηματίας παραπέμφθηκε σε δίκη με άλλους 17 κατηγορούμενους, για την υπόθεση της προμήθειας του στρατού με τα συστήματα Σόνακ (SONAK), από την εταιρεία του. Συγκατηγορούμενοι του κ. Λιακουνάκου στην υπόθεση είναι, τρεις πρώην διευθυντές εξοπλισμών του υπουργείου Άμυνας, επί θητειών των Ακη Τσοχατζόπουλου, Γιάννου Παπαντωνίου και Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Επίσης, είναι κατηγορούμενος και στην υπόθεση της προμήθειας των Λέοπαρντ (Leopard).

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε πως ο κ. Λιακουνάκος θα οδηγηθεί εκ νέου στην ανακρίτρια διαφθοράς την Παρασκευή, ώστε να ενημερωθεί για τη δικογραφία. Μέχρι τότε θα παραμείνει υπό κράτηση.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)