ΔΙΕΘΝΕΣ

Βρετανία: Ανατριχιάζουν οι λεπτομέρειες για την 10ετή σεξουαλική κακοποίηση παιδιών από γυναίκα η οποία καταδικάστηκε σε ισόβια

|
girl standing against a brick wall, looking scared and depressed
girl standing against a brick wall, looking scared and depressed
ayelet keshet via Getty Images

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε 34χρονη γυναίκα στο Norwitch της Μ.Βρετανίας έχοντας κριθεί ένοχη για τον πρωταγωνιστικό ρόλο που είχε σε μια από τις πλέον ειδεχθείς υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών. Οι δε ανατριχιαστικές λεπτομέρειες που ακούστηκαν στην αίθουσα του δικαστηρίου για τα όσα υπέστησαν τα παιδιά, κατάφεραν να σοκάρουν ακόμη και τον δικαστή, ο οποίος έχει εκδικάσει και στο παρελθόν ανάλογες υποθέσεις.

Η Marie Black καταδικάστηκε για συνολικά 23 αδικήματα μεταξύ των οποίων βιασμό, ηθική αυτουργία σε βιασμό και για έκθεση ανηλίκου σε σεξουαλικές πράξεις, με θύματα δύο αγόρια και τρία κορίτσια ηλικίας τα οποία η 34χρονη κακοποιούσε επί δέκα χρόνια. Σημειώνεται πως είναι αρκετά σπάνιο, για γυναίκες να πρωταγωνιστούν σε υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων και όπως έχει σχολιαστεί, η περίπτωση της Black είναι σίγουρα από τις πλέον ιδιαίτερες.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Independent, η Black έκανε «κληρώσεις» και στη συνέχεια μετέφερε τα παιδιά σε διάφορα προκαθορισμένα σημεία όπου διεξάγονταν σεξουαλικά όργια με την συμμετοχή ανυπεράσπιστων παιδιών που αποτελούσαν γι αυτούς «ερωτικά παιχνίδια». Αρχικά οι ενήλικες έπαιζαν ένα παιχνίδι στο οποίο δεν μετείχαν τα παιδιά, το οποίο όμως καθόριζε ποια από αυτά θα μετείχαν στο «πάρτι» ενώ αρκετές φορές έπαιζαν τα παιδιά στα χαρτιά...Μεταξύ άλλων, η καταδικασθείσα ανάγκαζε τα παιδιά να κάνουν σεξ και μάλιστα μπροστά σε άλλους ενώ τα παιχνίδια των παιδιών όπως πχ κούκλες Barbie χρησιμοποιούνταν στους βιασμούς.

Κατά την ακροαματική διαδικασία, αποδείχθηκε πως η Black συνέβαλε στην κακοποίηση των παιδιών με τους βιασμούς να έχουν τελεστεί τόσο το Norwich όσο και στο Λονδίνο.

Η όλη υπόθεση σόκαρε ακόμη και τον δικαστή ο οποίος δήλωσε: «Αυτή η υπόθεση είναι πιο οδυνηρή που είχαν ποτέ την ατυχία να εξετάσω. Εγώ και οι ένορκοι αναγκαστήκαμε να ακούσουμε όλες τις απεχθείς λεπτομέρειες...Οι πράξεις σε βάρος αυτών των παιδιών μπορεί να χαρακτηριστεί μόνο ως βαθιά διαστροφική. Τα παιδιά υπέστησαν τη χειρότερη σεξουαλική κακοποίηση. Απλά “περνούσαν” τα παιδιά από το έναν στον άλλο σαν να ήταν παιχνίδια».

Μαζί με την Black δικάζονταν και δύο άνδρες ηλικίας 44 και 46 ετών οι οποίοι επίσης κρίθηκαν ένοχοι για σειρά αδικημάτων με βασικότερα εξ αυτών τον βιασμό και καταδικάστηκαν σε ποινή κάθειρξης 24 ετών ενώ επτά κόμη άτομα απαλλάχθηκαν των κατηγοριών.