ΚΟΙΝΩΝΙΑ
30/09/2015 10:33 EEST | Updated 30/09/2015 11:36 EEST

Έρευνες Αντιτρομοκρατικής Μαραθώνας: Βρέθηκαν δύο αντιαρματικά RPG

Eurokinissi
Φωτογραφία Αρχείου

Σάκους με βαρύ οπλισμό, αντιαρματικά RPG και πυρομαχικά εντόπισε η Αντιτρομοκρατική στο κρησφύγετο της ομάδας Πετρακάκου που εντοπίστηκε στο Μαραθώνα Αττικής.

Μέχρι στιγμής κατά τη διάρκεια των ερευνών –οι οποίες συνεχίζονται- στη λεωφόρο Μαραθώνος έχουν βρεθεί έξω από την οικία έξι αυτοκίνητα, ένα φορτηγό, δύο μοτοσικλέτες, όπως και σάκοι γεμάτοι όπλα (περισσότερα από τέσσερα καλάσνικοφ) και πυρομαχικά.

Εντοπίστηκαν, επίσης, δύο αντιαρματικά RPG με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να εξετάζουν το κατά πόσο μπορεί να σχετίζονται με αυτά που χρησιμοποιεί η τρομοκρατική οργάνωση «ΟΛΑ». Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται επίσης τα αποτελέσματα των βαλλιστικών εξετάσεων για τα νέα καλάσνικοφ που εντοπίστηκαν για να διαπιστωθεί αν έχουν χρησιμοποιηθεί σε ληστείες ή τρομοκρατικές ενέργειες.

Οι αστυνομικοί αναζητούν και άλλα κρυμμένα όπλα. Μετά τα αποτελέσματα των ερευνών οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. κάνουν λόγο για κρησφύγετο-«κλειδί» που μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε ευρήματα που σχετίζονται με τρομοκρατικές οργανώσεις.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ενοικιαστής της γιάφκας του Μαραθώνα είναι ο ληστής Σπύρος Δραβίλας, ο οποίος προχώρησε στη μίσθωση πριν από περίπου ένα χρόνο.

Το σπίτι, το οποίο έχει και μία αποθήκη, βρίσκεται στη λεωφόρο Μαραθώνος και προέκυψε μέσα από αξιοποίηση πληροφοριών από έρευνες που έγιναν στο Μώλο Φθιώτιδας μετά τη σύλληψη του Γιώργου Πετρακάκου. Οι αστυνομικοί «βλέπουν» σύνδεση των «ληστών του Διστόμου», στους οποίους ανήκε ο Σπύρος Δραβίλας, με την ομάδα Πετρακάκου που συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα στο Βόλο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το σπίτι χρησιμοποιούνταν από την ομάδα Πετρακάκου όταν αυτή βρίσκονταν στην πρωτεύουσα.

Υπενθυμίζεται ότι αυτό που αναζητούσε τα τελευταία 24ωρα η Αστυνομία είναι το κρησφύγετο της ομάδας Πετρακάκου στην Αττική, καθώς οι εκτιμήσεις των αστυνομικών ήθελαν τον 37χρονο να έχει βάση και στην Αθήνα για τις επιθέσεις του στην πρωτεύουσα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σπύρος Δραβίλας είχε αυτοκτονήσει σε παλιότερη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στο Βόλο για τη σύλληψη των «ληστών του Διστόμου».