ΕΙΔΗΣΕΙΣ
30/09/2015 06:39 EEST | Updated 30/09/2015 08:35 EEST

Θέμα ωρών η υποψηφιότητα Μεϊμαράκη. Η μάχη για τα 50 «γαλάζια κουκιά»

SOOC

Δυο 24ωρα πριν εκπνεύσει η προθεσμία υποβολής υποψηφιότητας για την αρχηγία στη ΝΔ και οι ενδιαφερόμενοι έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου για να συγκεντρώσουν τον μαγικό αριθμό των 50 υπογραφών που απαιτούνται για να έχουν δικαίωμα σύμφωνα με το καταστατικό να μπουν στην αφετηρία της κούρσας της διαδοχής.

Με το εσωτερικό του κόμματος να θυμίζει αρένα, όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στο τι θα πράξει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης με όλες τις πληροφορίες να συγκλίνουν ότι τελικώς θα θέσει υποψηφιότητα ανακοινώνοντας τις επόμενες ώρες και τον αριθμό των υπογραφών που ήδη συγκεντρώνει.

Από το περιβάλλον μάλιστα του κ.Μεϊμαράκη υποστηρίζουν ότι «το ζήτημα δεν είναι ποιος θέλει να είναι υποψήφιος, αλλά ποιος θα έχει τις υπογραφές μέχρι την Παρασκευή το μεσημέρι που λήγει η προθεσμία υποβολής».

Ήδη στο καλάθι του φέρεται να έχει πολύ παραπάνω από τις 50 υπογραφές που απαιτούνται και σύμφωνα με ανθρώπους που βρίσκονται κοντά του αγγίζουν τον εντυπωσιακό αριθμό των 150! έχοντας επιλέξει όμως σε αυτές να μην περιλαμβάνονται ονόματα βουλευτών, περιφερειαρχών και δημάρχων, άλλα μόνο απλών μελών χωρίς άλλο κοινοβουλευτικό ή κομματικό πόστο, αλλά με εκπεφρασμένη ήδη την στήριξη στο πρόσωπο του από τον Κώστα Καραμανλή και την Ντόρα Μπακογιάννη.

Εν τω μεταξύ ο διευθυντής του γραφείου του Βαγγέλη Μεϊμαράκη ζήτησε και παρέλαβε τους καταλόγους με τα μέλη της πολιτικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας αλλά και του συνεδρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, ο κ. Μεϊμαράκης ζήτησε να ενημερωθεί και για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί όσο αφορά την εκλογή του νέου προέδρου, κίνηση η οποία για πολλούς θεωρείται ως προς το πρώτο βήμα για την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας.

Την ίδια ώρα αγώνα δρόμου για να συγκεντρώσουν τα 50 «κουκιά» κάνουν τόσο ο Απόστολος Τζιτζικώστας όσο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν καταφέρει ήδη να συλλέξουν τις 50 υπογραφές που απαιτούνται, ενώ έκπληξη αποτελεί η επιλογη του Βασίλη Κικίλια να μπει και εκείνος στην μάχη της συλλογής υπογραφών, χωρίς ωστόσο να είναι εξασφαλισμένο ότι θα καταφέρει να πιάσει τις 50 και έτσι να θέσει και επισήμως υποψηφιότητα για την προεδρία του κόμματος.

Διαφορετική είναι η περίπτωση του Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος μπήκε δυναμικά στην κούρσα της διάδοχης, με το να έχει συλλέξει έως τώρα περί τις 20 υπογραφές και έχοντας στο παρασκήνιο της υποστήριξη του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, όχι όμως και του Μάκη Βορίδη.

Ο τελευταίος μάλιστα ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, εκτιμώντας πως εάν έθετε υποψηφιότητα θα υπήρχαν «πολλά χτυπήματα κάτω από τη μέση», ενώ σε ότι αφορά στην απόφαση του Άδωνι Γεωργιάδη να διεκδικήσει την προεδρία του κόμματος δήλωσε ότι «είναι δική του απόφαση», ενώ για το εάν θα υπογράψει την υποψηφιότητά του είπε ότι δεν του έχει ζητηθεί, σημειώνοντας ότι «είναι και ένα θέμα αν θα πρέπει οι βουλευτές να υπογράφουν υποψηφιότητες».