ΕΙΔΗΣΕΙΣ
30/09/2015 07:49 EEST | Updated 30/09/2015 07:49 EEST

Αποχωρεί από την κούρσα της διαδοχής για την προεδρία της ΝΔ ο Ψωμιάδης και καταγγέλλει πως δέχεται πιέσεις

sooc

Δεν θα δεικδικήσει τελικά την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας ο Παναγιώτης Ψωμιάδης ο οποίος τις προηγούμενες ημέρες είχε δηλώσει πως θα μετάσχει στην κούρσα της διαδοχής. Στη δε ανακοίνωση που εξέδωσε κάνει λόγο για ασφυστικές πιέσεις που δέχεται από διάφορα «ποικιλώνυμα κέντρα εκλογής» και προειδοποιεί πως «ο διχασμός παραμονεύει».

Η ανακοίνωση του κ.Ψωμιάδη:

«Στα δύσκολα ποτέ δεν λιγοψύχησα. Πάντα πρώτος, πάντα νικητής, πάντα ενωτικός. Έχοντας δίπλα μου το λαό που ποτέ δεν πρόδωσα και όχι κομματικούς ή οικονομικούς κηδεμόνες. Τις τελευταίες ημέρες για μία ακόμη φορά έγινα μάρτυς ασφυκτικών πιέσεων και μεροληπτικών σε βάρος μου συμπεριφορών. Η διαδικασία από διάφορα ποικιλώνυμα κέντρα εκλογής Προέδρου εκφυλίστηκε, φτάνοντας στα όρια της γελοιότητας. Ο διχασμός παραμονεύει.

Ανησυχώ. Θλίβομαι.

Με αίσθημα λοιπόν ευθύνης αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει ο τόπος αλλά και για την ανάγκη διαφύλαξης της ενότητας αναθεωρώ το ενδιαφέρον μου για την Προεδρία της Νέας Δημοκρατίας και εύχομαι στο νέο Πρόεδρο τον οποίο θα στηρίξω να ενώσει και να οδηγήσει την Παράταξη και την Πατρίδα μπροστά».

Η σχετική δήλωση αποχώρησης θα παραδοθεί από τον κ. Ψωμιάδη στον κ. Ανδρέα Παπαμιμίκο, Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και Πρόεδρο της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής στα γραφεία της ΝΔ στη Συγγρού.