Επίσημα υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ και ο Απόστολος Τζιτζικώστας

Επίσημα υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ και ο Απόστολος Τζιτζικώστας
Eurokinissi

Την υποψηφιότητα του για την προεδρία της ΝΔ κατέθεσε λίγο πριν τις 13:00 την Παρασκευή ο Απόστολος Τζιτζικώστας προσκομίζοντας στην εφορευτική επιτροπή τις 50 ψήφους που απαιτούνται για το σκοπό αυτό.

«Αυτό που βιώνει η χώρα δεν είναι κρίση, είναι παρακμή. Η απογοήτευση των πολιτών δεν έχει μόνο οικονομικά αίτια αλλά πρόκειται για έλλειψη οράματος» είπε ο κ. Τζιτζικώστας απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους και συνέχισε λέγοντας πως «απαιτείται στήριξη και επιβράβευση της δημιουργικότητας και ένα κράτος που θα βάλει σε λειτουργία μια δημοκρατία νέα. Αυτές οι μάχες θα δοθούν μαζί με τους πολίτες».

Τέλος ο κ. Απόστολος Τζιτζικώστας είπε: «Βγαίνω μπροστά μαζί με τη γενιά μου να εμπνεύσουμε και να αλλάξουμε όσα μας κρατούν στο χθες. Τολμάμε και ελπίζουμε».

Σημειώνεται ότι τις 50 υπογραφές που απαιτούνται για να διεκδικήσει την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας κατέθεσε το πρωί της Παρασκευής και ο κ. Κυριακός Μητσοτάκης.

Όπως τονίζουν κύκλοι από το περιβάλλον του κ. Τζιτζικώστα, οι υπογράφοντες, βασικότερο χαρακτηριστικό των οποίων είναι ο χαμηλός ηλικιακός τους μέσος όρος, είναι πρόσωπα με ισχυρές αναφορές στις τοπικές κοινωνίες και σημαντική επαγγελματική και κοινωνική δράση. Με εκπροσώπους καλύπτονται και οι 13 περιφέρειες, ενώ την υποψηφιότητα στηρίζουν με την υπογραφή τους πολλοί πρόεδροι Νομαρχιακών οργανώσεων.

Δημοφιλή