ΚΟΙΝΩΝΙΑ
07/10/2015 03:39 EEST | Updated 07/10/2015 03:39 EEST

Κυψέλη: Εκβίαζε ανάπηρο για να του επιστρέψει το όχημα που του είχε κλέψει

eurokinissi

Μία απίστευτη ιστορία ήρθε στο φως μέσα από τις καταγγελίες που δέχεται το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. στο ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο.

Ένας 68χρονος εκβίαζε στην Αθήνα 39χρονο ανάπηρο από τον οποίο έκλεψε το ειδικά διαμορφωμένο αυτοκίνητο για άτομα με ειδικές ανάγκες. Ο απάνθρωπος δράστης ζητούσε από το θύμα 600 ευρώ για να του δώσει πίσω το κλεμμένο βαν.

Ο 39χρονος, ο οποίος έμεινε ανάπηρος μετά από τροχαίο ατύχημα, έστειλε e-mail με την καταγγελία και στη συνέχεια ανατέθηκε η έρευνα στο Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής. Ο δράστης εργαζόταν παλιότερα στο δικηγορικό γραφείο του πατέρα του θύματος, το οποίο γνώριζε προσωπικά.

Στο παρελθόν είχε επιτεθεί με σκεπάρνι έναν άνδρα στην Σκόπελο γιατί του είχε… πάρει –σύμφωνα με τον ίδιο- τη φίλη του.

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε στις 4 Σεπτεμβρίου 2015 στην περιοχή της Κυψέλης, όπου ο 39χρονος διαπίστωσε την κλοπή του κλειστού φορτηγού μάρκας Μερσεντές Βίτο, το οποίο ήταν διαμορφωμένο για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Στις 30 Σεπτεμβρίου ο 68χρονος επικοινώνησε με τον 39χρονο και απαίτησε 600 ευρώ για να το επιστρέψει.  Μετά από διαπραγματεύσεις το ποσό έπεσε στα 430 ευρώ. Ο 68χρονος για να πείσει το θύμα του ότι έχει το όχημά του έστειλε με email φωτογραφίες του, οι οποίες δεν μπορούσε να διαπιστωθεί αν ήταν πρόσφατες ή από τότε που ο δράστης εργαζόταν για λογαριασμό του πατέρα του θύματος και είχε αντικλείδι του οχήματος.  

Ο 68χρονος συνελήφθη σε προκαθορισμένο ραντεβού μετά την παράδοση των χρημάτων. Ισχυρίστηκε ότι είχε προσφερθεί να βοηθήσει τον 39χρονο στην ανεύρεση του οχήματος και ότι τα χρήματα ήταν οφειλή του αποθανόντα πατέρα του προς εκείνον.

Με αφορμή την υπόθεση, αρμόδιοι αξιωματικοί αναφέρουν ότι έχουν εκλείψει οι περιπτώσεις εκβιασμών ιδιοκτητών αυτοκινήτων που έχουν κλαπεί λόγω της μείωσης της αξίας των οχημάτων και του υψηλού ποσοστού εξιχνιάσεων τέτοιων υποθέσεων.

Αύξηση παρουσιάζουν οι απάτες των επιτηδείων που εντοπίζουν αγγελίες κλοπών οχημάτων και επικοινωνούν με τους ιδιοκτήτες παρουσιαζόμενοι ως κλέφτες τους αποκομίζοντας χρήματα από την δήθεν επιστροφή τους.

 

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost