ΕΙΔΗΣΕΙΣ
07/10/2015 18:21 EEST | Updated 07/10/2015 18:21 EEST

Βασίλης Λεβέντης προς Αλέξη Τσίπρα: Αγνοήσατε την επιστολή μου, δεν θα παρέχουμε πρόταση εμπιστοσύνης

Eurokinissi

Για πρώτη φορά από το βήμα της Βουλής μίλησε ο Βασίλης Λεβέντης, κατηγορώντας τους βουλευτές ότι χειροκροτούν μόνο τους αρχηγούς τους.

«Θα το συνηθίσω», είπε, προσθέτοντας ότι οι βουλευτές του ΚΚΕ είναι οι πιο άτακτοι.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων δήλωσε πως δεν θα παρέχει πρόταση εμπιστοσύνης, καθώς ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με τον ίδιο, αγνόησε επιστολή που του απέστειλε.

«Σας απέστειλα κ. Τσίπρα μία επιστολή με εννέα σημεία - προϋποθέσεις, προκειμένου η Ένωση Κεντρώων να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, χωρίς να ζητούμε θέσεις και υπουργεία. Δεν έλαβα απάντηση, συνεπώς δεν παρέχουμε πρόταση εμπιστοσύνης».

Ο κ. Λεβέντης άσκησε οξεία κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, καταδικάζοντας τον τρόπο με τον οποίο σχηματίστηκε η νέα κυβέρνηση, αλλά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

«Είναι κόστος δημοκρατίας ότι κάθε βουλευτής λαμβάνει έναν σημαντικό μισθό και έχει και πέντε συμβούλους; Τα ξέρει ο λαός αυτά; Η Αριστερά ήταν πάντα το κόμμα της απλής αναλογικής. Πλέον δεν τολμάτε να πείτε αυτή τη φράση. Σχηματίσατε κυβέρνηση χάρη στο μπόνους των 50 εδρών. Να σεβόμαστε τους αριθμούς, να λάβετε υπ' όψιν το 45% της αποχής», δήλωσε.

Καταλήγοντας, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων προέτρεψε τον πρωθυπουργό να απολογηθεί στους νέους που πίστεψαν σε αυτόν και απογοητεύτηκαν μετά την υπογραφή του τρίτου μνημονίου.

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost