ΕΙΔΗΣΕΙΣ
07/10/2015 12:19 EEST | Updated 07/10/2015 15:18 EEST

Πρόσκληση των υποψηφίων για τον «γαλάζιο θρόνο» σε τηλεμαχία στην ΕΡΤ

Sooc

Συνεργάτες του Βαγγέλη Μεϊμαράκη αναφέρουν ότι έλαβαν πρόσκληση του διευθύνοντα συμβούλου της ΕΡΤ, Λ. Ταγματάρχη, για τη διεξαγωγή μιας τηλεμαχίας μεταξύ των υποψηφίων για την προεδρία της ΝΔ.

Σχετικά αναφέρουν ότι δεν είναι αρνητικοί, αλλά είναι θέμα που θα πρέπει πρώτα να συζητηθεί μεταξύ των υποψηφίων αλλά και στην ΚΕΦΕ και να καθοριστεί αν θα διεξαχθεί μόνο αυτή η τηλεμαχία ή και άλλες.

Υπενθυμίζουν παράλληλα ότι η πρόταση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη είναι να διεξαχθούν δύο ή και περισσότερες θεματικές συνδιασκέψεις όπως πρότεινε ο Απόστολος Τζιτζικώστας, συμπεριλαμβάνοντας όμως και συνδιάσκεψη με αντικείμενο τα θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε πως οι συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη απάντησαν θετικά στην πρόσκληση του κ. Ταγματάρχη.

Ανοιχτός σε κάθε πρόταση που διευκολύνει τον δημόσιο διάλογο για την ανάδειξη των θέσεων των υποψήφιων προέδρων της Νέας Δημοκρατίας, δηλώνει και ο Απόστολος Τζιτζικώστας. Κύκλοι προσκείμενοι στον Απόστολο Τζιτζικώστα επισημαίνουν πως ήδη ο περιφερειάρχης έχει καταθέσει πρόταση για τη διεξαγωγή τουλάχιστον πέντε θεματικών συνδιασκέψεων, για την οικονομία και την επιχειρηματικότητα, την κοινωνική συνοχή, τους νέους και την ανεργία, τους θεσμούς που πρέπει να έχει η Ελλάδα του 21ου αιώνα και τους νέους ρόλους που πρέπει να αποκτήσει η βάση της Νέας Δημοκρατίας στη λειτουργία του κόμματος.

«Συμφωνούμε και με τη διεξαγωγή ντιμπέιτ εφόσον το αποδέχονται όλοι οι υποψήφιοι. Σε ό,τι αφορά τα εθνικά θέματα, οι θέσεις της Νέας Δημοκρατίας είναι ξεκάθαρες και αδιαπραγμάτευτες» τονίζουν χαρακτηριστικά.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost