Γονείς καταδικάστηκαν άδικα για παιδική κακοποίηση και τώρα μάχονται για την επιμέλεια του παιδιού τους

Γονείς καταδικάστηκαν άδικα για παιδική κακοποίηση και τώρα μάχονται για την επιμέλεια του παιδιού τους
H is for Home/Flickr

Γονείς στο Ηνωμένο Βασίλειο καταδικάστηκαν άδικα για ενδοοικογενειακή βία και τώρα μάχονται για την επιμέλεια του παιδιού τους.

Ο εφιάλτης για την Karissa Cox και τον Richard Carter ξεκίνησε πριν τρία χρόνια, όταν παρατήρησαν ότι η δίχρονη κόρη τους αιμορραγούσε από το στόμα μετά το τάισμα. Όταν την μετέφεραν εσπευσμένα στο νοσοκομείο, οι γιατροί παρατήρησαν μελανιές στο λαιμό της μικρής και αμέσως κατηγόρησαν τους γονείς για κακοποίηση.

Το ζευγάρι τότε καταδικάστηκε από δικαστήριο που δεν κατονομάζεται και βρέθηκε στην φυλακή, ενώ η κόρη τους μεταφέρθηκε σε ορφανοτροφείο της περιοχής. Η μικρή, η οποία όταν συνέβη το περιστατικό ήταν έξι μηνών, δόθηκε για υιοθεσία πριν ένα χρόνο, όμως πρόσφατα μια ανακάλυψη έρχεται να ανατρέψει τα δεδομένα.

Όπως αναφέρει ο Independent, νέες ιατρικές εξετάσεις έδειξαν πως το παιδί δεν είχε κακοποιηθεί. Στην πραγματικότητα πάσχει από την σπάνια ασθένεια του αίματος Von Willebrands II, που εξηγεί την εμφάνιση των μελανών σημείων στο δέρμα της. Χάρη σε αυτά τα ευρήματα οι γονείς αφέθηκαν ελεύθεροι από το Δικαστήριο Guildford Crown, όμως τώρα ανακύπτουν νέα προβλήματα, καθώς το παιδί δόθηκε για υιοθεσία.

«Πήγαμε το παιδί μας στο νοσοκομείο για να ζητήσουμε βοήθεια και το έκλεψαν από εμάς», ανέφερε η μητέρα, η οποία φοβάται πως δεν θα πάρει ξανά την επιμέλεια του παιδιού.

Σύμφωνα με τον Independent, το ζευγάρι αρνήθηκε να τους παρασχεθεί νομική βοήθεια για να πάρουν πίσω το παιδί τους. Ζητούν μάλιστα να αλλάξει η νομοθεσία που βοηθά την επίσπευση των διαδικασιών υιοθεσίας σε τέτοιες περιπτώσεις.

Δημοφιλή