Κινητοποιήσεις για την ιδιωτικοποίηση ΟΛΠ και ΟΛΘ

Κινητοποιήσεις για την ιδιωτικοποίηση ΟΛΠ και ΟΛΘ
Sooc

Σε μια προσπάθεια να αποτραπούν τα σχέδια για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και του ΟΛΘ, οι εργαζόμενοι στα λιμάνια αλλά και ο δήμος Κερατσινίου Δραπετσώνας προχωρούν σε μια σειρά από κινητοποιήσεις και δυναμικές παρεμβάσεις.

Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας(ΟΜΥΛΕ) μετά από έκτακτη γενική συνέλευση για το θέμα, αποφάσισε 24 πανλιμενική απεργία την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου με συγκέντρωση στο κέντρο του Πειραιά και πορεία προς το υπουργείο Ναυτιλίας, ενώ την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου έχει κηρύξει στάση εργασίας από την έναρξη ωραρίου έως 10.30 το πρωί και παραστάσεις σε όλες τις Διοικήσεις των Οργανισμών.

Επίσης το Σάββατο 10 Οκτωβρίου ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας αντιδρώντας στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, πραγματοποιεί Παμπειραϊκή Συγκέντρωση στις 11:00 στο πρώην Δημαρχείο Δραπετσώνας με πορεία στο υπουργείο Ναυτιλίας και στο χώρο των λιπασμάτων.

Στις κινητοποιήσεις του δήμου θα συμμετέχει η Ένωση Λιμενεργατών και ο Σύνδεσμος Εποπτών-Αρχιεργατών ΟΛΠ αλλά και η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδα (ΟΜΥΛΕ).

«Στο χώρο των λιμανιών επιχειρείται η πλήρης ιδιωτικοποίηση με την πώληση του μετοχικού κεφαλαίου των ΟΛΠ και ΟΛΘ», τονίζει με σημερινή ανακοίνωσή της η ΟΜΥΛΕ και προσθέτει ότι «η σημερινή κυβέρνηση επιχειρεί, παρά τις προεκλογικές της υποσχέσεις, να παραδώσει την Δημόσια Αρχή, όπως και τις κρίσιμες δραστηριότητες της ακτοπλοΐας, του τουρισμού, των μεταφορών και του εισαγωγικού και εξωτερικού εμπορίου, στα ξένα μονοπωλιακά συμφέροντα.»

Η ΟΜΥΛΕ αποφάσισε το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης των Λιμανιών να τεθεί στην προσεχή συνεδρίαση του IDC (Διεθνές Συνδικάτο Εργαζομένων στα Λιμάνια) και να ζητηθεί να αναληφθούν πανευρωπαϊκές πρωτοβουλίες.

Επίσης προειδοποιεί με δυναμικές παρεμβάσεις στις ενέργειες προώθησης της πώλησης των Λιμανιών με καταγγελία στην Επιτροπή Ανταγωνισμού της ΕΕ και αναφορά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Χθες, Τετάρτη, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θ. Δρίτσας μιλώντας στη βουλή και αναφερόμενος στο θέμα του λιμανιού, είπε ότι η κυβέρνηση καλείται να υλοποιήσει τη μνημονιακή Συμφωνία με πρώτη τη συνέχιση της διαγωνιστικής διαδικασίας, για την πώληση του 51% των μετοχών του Ο.Λ.Π. και εν συνεχεία και του Ο.Λ.Θ., με την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών για το λιμάνι του Πειραιά εντός Οκτωβρίου.

«Σε αυτήν την υποχρέωση, είμαστε δεσμευμένοι πρόσθεσε. Κάποιοι κάνουν πως αυτό δεν το καταλαβαίνουν. Όσοι, όμως γνωρίζουν και συμμετέχουν στις διαδικασίες, το καταλαβαίνουν πολύ καλά» τόνισε ο υπουργός.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Δημοφιλή