Γιατί είναι πάντοτε καλύτερο να πηγαίνουμε μόνοι μας στα μαγαζιά

Γιατί είναι πάντοτε καλύτερο να πηγαίνουμε μόνοι μας στα μαγαζιά
Young woman walking with shopping bags, low section
Neil Beckerman via Getty Images
Young woman walking with shopping bags, low section

Υπάρχουν άνθρωποι που τους αρέσει αν πηγαίνουν στα μαγαζιά, ακόμα κι αν δεν πρόκειται να αγοράσουν κάτι, επειδή τους αρέσει να χαζεύουν τις βιτρίνες. Άλλοι, πηγαίνουν μόνο όταν είναι απολύτως απαραίτητο και δεν μπορούν να το αναβάλλουν άλλο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όταν θέλεις να πας για ψώνια, καλύτερα να το κάνεις μόνος σου. Αν σκέφτεστε ότι είναι καλύτερο να πηγαίνετε στα μαγαζιά με φίλους ή ακόμα και με τη μαμά σας, οι παρακάτω οκτώ λόγοι θα σας πείσουν για το αντίθετο.

1. Μπορείτε να κάνετε το δικό σας πρόγραμμα

Δεν χρειάζεται να βρείτε ποιες είναι οι κοινές ώρες που βολεύουν και τους δυο σας. Αν εσείς είστε ελεύθεροι, αρκεί για να ξεκινήσετε τη βόλτα σας στα μαγαζιά.

2. Μπορείτε να ξοδέψετε όσο λίγο (ή πολύ) χρόνο θέλετε σε κάθε κατάστημα

Ο καθένας ψωνίζει με τον δικό του ρυθμό. Όταν είστε μαζί με κάποιον άλλον υπάρχει ο κίνδυνος να τον περιμένετε εσείς να τελειώσει ή να το βάλετε να περιμένει εσάς, το οποίο σημαίνει ότι δεν ταλαιπωρείται κανείς.

3. Κανείς δεν μπορεί να σας πείσει ή να σας αποτρέψει από το να αγοράσετε κάτι

Τι κι αν αυτά τα τακούνια είναι σε φοβερή προσφορά; Αν δεν σας αρέσουν τα ψηλά τακούνια δεν υπάρχει κανένας λόγος να τα αγοράσετε. Επίσης αν έχετε ερωτευτεί αυτό το εμπριμέ σακάκι και θέλετε να το αγοράσετε, κανείς δεν θα μπορέσει να σας αποτρέψει.

4. Κανείς δεν θα σας κρίνει

Μερικές φορές δεν χρειάζεστε κάποιον να σας πει ότι πετάτε τα λεφτά σας και ότι μπορείτε να βρείτε το ίδιο απλό μαύρο φόρεμα και πιο φτηνά.

5. Κανένας περισπασμός

6. Δεν χρειάζεται να δείξετε σε κανέναν αυτά που δοκιμάζετε

Υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό να σας φωνάζουν να βγείτε έξω για να δείξετε τα ρούχα σας; Ή ακόμα χειρότερα, να εισβάλλει κάποιος μέσα στο δοκιμαστήριο για να δει με το ζόρι.

7. Ή να πρέπει να βλέπετε εσείς τι φοράνε οι άλλοι

Είναι κουραστικό, πώς να το κάνουμε;

8. Παίρνετε εσείς τις αποφάσεις

Αυτά τα μαγαζιά που σιχαίνεστε και οι πωλήτριες είναι ψηλομύτες; Δεν χρειάζεται να πάτε!

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε αρχικά στην αμερικάνικη έκδοση της HuffPost.