Έκλεισε: 22 Νοεμβρίου οι εκλογές στη ΝΔ για νέο πρόεδρο

Έκλεισε: 22 Νοεμβρίου οι εκλογές στη ΝΔ για νέο πρόεδρο
Φωτό από τις εσωκομματικές του 2009
Φωτό από τις εσωκομματικές του 2009
Eurokinissi/Φωτό Αρχείου

Στην ημερομηνία των εκλογών κατέληξε η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της ΝΔ, που συνεδρίασε εκ νέου σήμερα, Πέμπτη, μετά το αδιέξοδο της Τρίτης. Όπως αποφασίστηκε οι κάλπες θα στηθούν στις 22 Νοεμβρίου και ο δεύτερος γύρος -εφόσον χρειαστεί- στις 29 Νοεμβρίου. Η απόφαση ήταν ομόφωνη. Ωστόσο η ΚΕΦΕ θα συνεδριάσει ξανά τη Δευτέρα στις 15:00 για να «κλείσουν» άλλα διαδικαστικά θέματα.

Ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ Ανδρέας Παπαμιμίκος ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των τεσσάρων υποψηφίων προέδρων για τη συμβολή τους ώστε να καταλήξουν σε ομόφωνη απόφαση. Στην ΚΕΦΕ εκπροσώπησε τον Άδωνι Γεωργιάδη ο συνεργάτης του Στέφανος Σταμούλης, τον Ευάγγελο Μεϊμαρακη ο Θεόδωρος Αμπατζόγλου, τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Τάσος Γαϊτάνης και τον Απόστολο Τζιτζικώστα η βουλευτής Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Η συνεδρίαση ήταν μαραθώνια και στόχος ήταν να καθοριστεί η ακριβής ημερομηνία που θα στηθούν οι κάλπες, αλλά και να προσδιοριστούν οι διαδικασίες που θα ακολουθηθούν, όπως πόσες κάλπες θα στηθούν και που, αλλά και να προσδιοριστεί το αντίτιμο συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία για τα εγγεγραμμένα και τα νέα μέλη.

Το κόστος των εκλογών υπολογίζεται στα 450.000 - 600.000 ευρώ και οι κάλπες στις 1.200 - 1.300.

Το γαλάζιο ντιμπέιτ

Ένα ακόμη θέμα που παραμένει ανοικτό -αν και πολύ πιθανό- είναι το ντιμπέιτ των υποψηφίων. Ήδη, στα χέρια του Βαγγέλη Μεϊμαρακη, του Κυριάκου Μητσοτάκη, του Άδωνι Γεωργιάδη και του Απόστολου Τζιτζικώστα βρίσκεται η επιστολή του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ Λάμπη Ταγματάρχη με την οποία τούς γνωστοποιεί ότι τα στούντιο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης βρίσκονται στη διάθεσή τους για ένα ντιμπέιτ σε απευθείας μετάδοση, ενώ ανάλογο αίτημα έχει υποβληθεί στους τέσσερις διεκδικητές της αρχηγίας της ΝΔ και από ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς. Οι διεκδικητές της γαλάζιας ηγεσίας εμφανίζονται καταρχήν θετικοί.

Δημοφιλή