Ο νόμος για τα ΜΜΕ το δεύτερο νομοσχέδιο της κυβέρνησης

Ο νόμος για τα ΜΜΕ το δεύτερο νομοσχέδιο της κυβέρνησης
asooc

Η διαβούλευση του νομοσχεδίου για τις άδειες των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών έχει ολοκληρωθεί και η κυβέρνηση φαίνεται πως πήρε την πολιτική απόφαση να είναι το δεύτερο νομοσχέδιο που θα καταθέσει. Για λόγους πολιτικού συμβολισμού το Μαξίμου θα ήθελε να ήταν το πρώτο νομοσχέδιο, ωστόσο προέχουν οι ανάγκες ρευστότητας της χώρας.

Γι’ αυτό θα έρθει άμεσα, δηλαδή την επόμενη εβδομάδα, το πολυνομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει τα προαπαιτούμενα και θα απελευθερώσει την δόση των 2 δις ευρώ. Το νομοσχέδιο θα κατατεθεί αμέσως μετά την συγκρότηση και την εκλογή των προεδρείων των Διαρκών Κοινοβουλευτικών Επιτροπών, διαδικασία η οποία εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί την Δευτέρα.

Όσον αφορά το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες αναμένεται να κατατεθεί τις αρχές της επόμενης εβδομάδας και θα είναι έτοιμο να εισαχθεί στην Ολομέλεια την τρίτη εβδομάδα του Οκτωβρίου (και αφού εγκριθεί από την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων). Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης μιλώντας για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης την κάλεσε να καταθέσει το νομοσχέδιο.

Πρέπει να επισημανθεί ότι το νομοσχέδιο για την αδειοδότηση των ΜΜΕ θα περιλαμβάνει και την ρύθμιση για την ίδρυση θυγατρικής εταιρείας της ΕΡΤ η οποία θα δημιουργήσει την ψηφιακή πλατφόρμα της δημόσιας τηλεόρασης. Έτσι θα σταματήσει το ιδιωτικό μονοπώλιο της ψηφιακής εκπομπής από την digea και θα υπάρξει ανταγωνισμός. Υπογραμμίζεται ότι ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς έχει ανακοινώσει ότι θα συσταθεί και μητρώο διαδικτυακών μέσων ενημέρωσης.

Δημοφιλή