Είναι μόλις 14 χρονών αλλά μοιάζει με συνταξιούχο εξαιτίας μιας σπάνιας ασθένειας

Ο έφηβος που μοιάζει με συνταξιούχο εξαιτίας μιας σπάνιας ασθένειας
twitter

Στην ταινία «Η απίστευτη ιστορία του Μπέντζαμιν Μπάτον», ο Μπραντ Πιτ υποδύεται έναν χαρακτήρα ο οποίος πάσχει από την εξής ασθένεια: Έχει γεννηθεί γηρασμένος και μέρα με τη μέρα ξανανιώνει.

Με τον χαρακτήρα αυτό φαίνεται πως μοιάζει μέχρι κάποιο βαθμό η ζωή ενός 14χρονου Ινδού. Ο Νίχαλ Μπίτλα, πάσχει από μία σπάνια γενετική ασθένεια η οποία έχει ως αποτέλεσμα να γερνά 8 φορές γρηγορότερα από το φυσιολογικό.

Έτσι, αν και είναι μόλις 14 χρονών εντούτοις μοιάζει πολύ μεγαλύτερος, λες και πρόκειται για συνταξιούχο. Όπως μεταδίδει η Mirror, το μυαλό του ωστόσο παραμένει νεανικό. Ένα παιδί δηλαδή κρυμμένο μέσα στο σώμα ενός ηλικιωμένου.

Ο Νίχαλ ο οποίος μένει στα περίχωρα της Βομβάης στην Ινδία, έχει ξεκινήσει κλινικές δοκιμές για ένα φάρμακο κατά του καρκίνου, που οι γιατροί ελπίζουν ότι θα επιβραδύνει τη διαδικασία της γήρανσης.

Ωστόσο, το κατά πόσο αυτό θα πετύχει είναι κάτι που οι γιατροί δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν.

Η σπάνια ασθένεια εμφανίστηκε στον Νίχαλ όταν οι γονείς του παρατήρησαν κάποια φωτεινά «μπαλώματα» και σκοτεινά σημεία στο δέρμα του.

Από τότε σταμάτησε να αναπτύσσεται κανονικά και σταδιακά έγινε αδύναμος, τα μαλλιά του έπεσαν και το δέρμα του γέρασε.

Ο πατέρας του 14χρονου δήλωσε χαρακτηριστικά. «Δεν έχει σημασία πόσος χρόνος απομένει θέλω απλώς να εκπληρώσει τις επιθυμίες του». Ο 14χρονος έχει ήδη φτιάξει μία λίστα με όλα όσα θα ήθελε να κάνει.

Δημοφιλή