ΔΙΕΘΝΕΣ
09/10/2015 14:39 EEST | Updated 09/10/2015 14:40 EEST

Εικόνες από τις πιο απομονωμένες φυλές του κόσμου

Youtube

Υπολογίζεται ότι υπάρχουν 130 φυλές στον κόσμο που ζουν αποκομμένες από τον υπόλοιπο κόσμο. Οι περισσότερες βρίσκονται στην Βραζιλία, όπου το 0,4% του πληθυσμού κατοικεί σε τέτοιου είδους φυλετικές ομάδες.

Σύμφωνα με το i100, οι φυλές όλου του κόσμου τείνουν προς εξαφάνιση, λόγω της επέμβασης των δυτικών στις περιοχές τους και άλλων παραγόντων. Ποιες είναι όμως μερικές από τις πιο γνωστές φυλές που κινδυνεύουν με εξαφάνιση;

Awá

Η συγκεκριμένη νομαδική φυλή κυνηγών – συλλεκτών του δυτικού Αμαζονίου διαθέτει μόλις 355 μέλη. Μερικές από τις απειλές με τις οποίες έχουν έρθει αντιμέτωποι είναι τα βιομηχανικά εγχειρήματα στην περιοχή, οι φάρμες με βοοειδή, οι αποικιοκρατία και η παράνομη υλοτομία και οι ασθένειες.

Sentinelese

Πρόκειται για μια φυλή που κατοικεί στα νησιά Andaman της Ινδίας τα τελευταία 60.000 χρόνια. Πρόκειται για μια αφιλόξενη φυλή που είναι δύσκολο να προσεγγιστεί από ξένους. Οι περισσότερες απώλειες στον πληθυσμό τους προέκυψαν μετά το τσουνάμι του 2004 και διάφορες ασθένειες.

Διαβάστε επίσης:

Korowai

H φυλή της Παπούας Νέας Γουινέας συνηθίζει να χτίζει σπίτια πάνω από τα δέντρα της ζούγκλας, γεγονός για το οποίο είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο. Έχει δεχτεί πλήγματα από τους ιδιοκτήτες φυτειών και ορυχείων και την παράνομη υλοτομία.

Kawahiva

Η φυλή αυτή ζει αποκλεισμένη στα δάση του Αμαζονίου. Πλέον εν ζωή βρίσκονται μόλις 50 μέλη, λόγω των ασθενειών που φέρνουν στην περιοχή οι ξένοι. Ακόμα, δέχονται επιθέσεις από τους παράνομους υλοτόμους.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε πως η ΜΚΟ Survival International δρα για την προστασία αυτών των ανθρώπων.