ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
09/10/2015 13:12 EEST | Updated 09/10/2015 13:36 EEST

Ο Μάρδας διαψεύδει πως το υποψήφιο νησί για να αναδειχθεί σε νέο Νταβός θα είναι Σπέτσες

sooc

Επανέρχεται ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Μάρδας στα σχέδια για την «ανάδειξη» ενός ελληνικοόυ νησιού σε νέο «Νταβός».

Σε ανάρτησή του στο facebook, ξεκαθαρίζει πως πρόκειται για ένα ελπιδοφόρο σχέδιο για την προσέλκυση επενδύσεων αλλά ξεκαθαρίζει πως παρά τα όσα ακούστηκαν περί του αντιθέτου το...τυχερό νησί δεν θα είναι οι Σπέτσες.

Συγκεκριμένα στην ανάρτησή του αναφέρει:

«Το νησί της "Τέχνης και της Φιλοσοφίας" είναι ένα από τα σχέδια μιας για να προσελκύσουμε το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών, που στην προκειμένη περίπτωση θα είναι οι κυβερνήσεις των κρατών του ΟΗΕ, που θα θελήσουν να συμμετέχουν σε αυτό το σχέδιο. 

Κάποιοι σήμερα ανακοίνωσαν ότι το νησί είναι οι Σπέτσες! Συγγνώμη αλλά έχασαν και ας μη βιάζονται...

Θα δείξουμε εν καιρώ, ότι όλα έχουν σχεδιαστεί έγκαιρα για το Νησί, ενώ η πρώτη μελέτη με όλες τις λεπτομέρειες που χρειάζονται είναι έτοιμη εδώ και αρκετό χρόνο. Όλες οι προτάσεις που ακούστηκαν στη Βουλή και που θα ακολουθήσουν, κινούνται βάσει σχεδίων  που τα έχουμε επεξεργαστεί αρκετά παλαιότερα, κάτι που εύκολα αποδεικνύεται. 

Η χώρα χρειάζεται 100 δισ. επενδύσεις για να απογειωθεί. Τα 20 δισ. θα προέλθουν από το νέο ΕΣΠΑ. Τα υπόλοιπα από εγχώριους και ξένους επενδυτές. Και εδώ οι λάτρεις (πολιτικοί, δημοσιογράφοι κ.ά.) των μικρών μεγεθών της οικονομίας  που θεωρούν ως μεγάλα έργα (αυτοκινητοδρόμους κ.λπ.) τα αυτονόητα για όλες τις χώρες, ας γνωρίζουν το εξής απλό:

Μόνο με πραγματικά μεγάλα επενδυτικά σχέδια που ΔΕΝ κατευθύνουν τις επενδύσεις σε δρόμους και γεφύρια αλλά τις στρέφουν προς την παραγωγή ΕΜΠΟΡΕΥΣΙΜΩΝ αγαθών και υπηρεσιών παράγεται πλούτος, κτίζεται κοινωνική πολιτική και σώζεται η χώρα. Και το ΝΗΣΙ εντάσσεται στη συγκεκριμένη στρατηγική».