ΕΙΔΗΣΕΙΣ
09/10/2015 10:03 EEST | Updated 09/10/2015 13:41 EEST

Tσίπρας: Λένε ότι είμαστε στην «πινέζα», αλλά αυτή η πινέζα είναι που κρατά τον χάρτη στη θέση του

Eurokinissi

Μία γνωστή έκφραση της στρατιωτικής «αργκό» χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στις δηλώσεις του μετά το πέρας της άσκησης «Παρμενίων 2015», την τελική φάση της οποίας παρακολούθησε, μαζί με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο.

«Λένε κάποιοι ότι εδώ στον Έβρο είμαστε στην πινέζα του χάρτη, αλλά αυτή η πινέζα είναι που κρατά τον χάρτη στη θέση του» τόνισε. Παράλληλα, υπενθύμισε πως η Ελλάδα μπορεί να μη βρίσκεται σε πόλεμο, αλλά είναι σε ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο σημείο, λόγω Συρίας και Ουκρανίας, ερχόμενη αντιμέτωπη με τεράστια προσφυγικά ρεύματα. «Έχουμε αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και ζητάμε από τους γείτονές μας να κάνουν το ίδιο» σημείωσε.

Επίσης, κάλεσε όλες τις χώρες να μην εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο πόνο για την ικανοποίηση άλλων συμφερόντων, τονίζοντας παράλληλα ότι κάθε βήμα που χρησιμοποιήθηκε στην άσκηση έχει πληρωθεί με τον ιδρώτα και τον κόπο του ελληνικού λαού, προσθέτοντας ότι ο χώρος των ενόπλων δυνάμεων υπήρξε χώρος σκανδάλων και διαφθοράς, ενώ χάθηκαν ευκαιρίες για την ελληνική αμυντική βιομηχανία. Ακόμη, σημείωσε ότι ο ίδιος και ο κ. Καμμένος έχουν απόλυτη συναίσθηση των ειδικών προβλημάτων των στελεχών, και ότι η κυβέρνηση θα χορηγήσει άμεσα το επίδομα παραμεθορίου. Το μισθολογικό, όπως πρόσθεσε, είναι στις άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης.

Ο κ. Τσίπρας έφτασε στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης στις 11 το πρωί. Τον υποδέχτηκε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, και στη συνέχεια μετέβησαν στα Λάβαρα για να παρακολουθήσουν στο πεδίο βολής Ψηλός Στάλος την τελική φάση της άσκησης «Παρμενίων 2015».

Ο Πάνος Καμμένος έχει προγραμματιστεί να επισκεφτεί στη συνέχεια στρατιωτικές μονάδες της περιοχής κι αμέσως μετά θα πάει στη Σαμοθράκη.