ΕΙΔΗΣΕΙΣ
11/10/2015 18:35 EEST | Updated 11/10/2015 18:37 EEST

Νέος Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ ο Παναγιώτης Ρήγας - Δραγασάκης, Τσακαλώτος, Μπαλτάς στην Πολιτική Γραμματεία

PHASMA /Γ.ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ

Ο Παναγιώτης Ρήγας θα είναι ο νέος Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η Πολιτική Γραμματεία θα έχει τελικά 17 μέλη (αντί 15 που πρότεινε αρχικά ο Αλέξης Τσίπρας). Συγκεκριμένα στην ΠΓ θα συμμετέχουν ο Πρόεδρος και το Γραμματέας του κόμματος και άλλα 15 μέλη.

Από τα 15 μέλη οι 3 θα είναι υπουργοί, οι οποίοι τελικά θα οριστούν και δεν θα ψηφιστούν. Πρόκειται για τους Γιάννη Δραγασάκη, Ευκλείδη Τσακαλώτο και Αριστείδη Μπαλτά. Ο Γιάννης Δραγασάκης σε παρέμβασή του επεσήμανε ότι θα είναι προβληματικό αν οι υπουργοί μπουν σε ψηφοφορία και δεν εκλεγούν και γι’ αυτό προκρίθηκε τελικά η λύση του ορισμού και όχι της ψήφισης σε διαφορετικό ψηφοδέλτιο. Επίσης ο Νίκος Φίλης που περιλαμβανόταν στην αρχική πρόταση εξήγησε ότι δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στις αυξημένες υποχρεώσεις.

Με δεδομένο ότι η ΠΓ «συμπληρώνεται» και δεν εκλέγεται στο σύνολό της, στους 15 θα συμμετέχουν 4 παλαιά μέλη της ΠΓ. Επομένως θα γίνει ψηφοφορία για 8 μέλη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι υποψηφιότητες φθάνουν τις 20.

Μετά τη συμπλήρωση των μελών της, η Πολιτική Γραμματεία διαμορφώνεται ως εξής:

 1. ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΛΕΞΗΣ
 2. ΡΗΓΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
 3. ΓΟΛΕΜΗΣ ΧΑΡΗΣ
 4. ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
 5. ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΑΣΟΣ
 6. ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΣ ΠΕΤΡΟΣ
 7. ΚΟΤΣΑΚΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
 8. ΛΑΜΠΡΟΥ ΠΑΝΟΣ
 9. ΜΠΑΛΤΑΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ
 10. ΜΠΟΥΡΝΟΥΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
 11. ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ
 12. ΣΑΡΡΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
 13. ΣΒΙΓΚΟΥ ΡΑΝΙΑ
 14. ΣΚΟΡΙΝΗΣ ΝΙΚΟΣ
 15. ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ
 16. ΥΔΡΑΙΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
 17. ΦΡΑΓΚΑΚΗ ΜΑΡΙΚΑ

Sponsored Post