ΔΙΕΘΝΕΣ
12/10/2015 05:44 EEST | Updated 12/10/2015 05:46 EEST

Το Λονδίνο διαψεύδει φήμες ότι δόθηκε εντολή κατάρριψης ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών

Silent.91/Flickr

Η ρωσική κυβέρνηση κάλεσε σήμερα, Δευτέρα, τον Βρετανό ακόλουθο Άμυνας στη Μόσχα προκειμένου να δώσει διευκρινίσεις σχετικά με το βρετανικό άρθρο, σύμφωνα με το οποίο το Λονδίνο έχει δώσει το πράσινο φως στους πιλότους της βρετανικής πολεμικής αεροπορίας να εμπλακούν σε αερομαχίες με ρωσικά μαχητικά.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα αυτό της βρετανικής ταμπλόιντ Daily Star Sunday, το οποίο το Λονδίνο απορρίπτει ως ανακριβές, είναι «ζήτημα χρόνου» ώσπου τα βρετανικά μαχητικά να εμπλακούν σε αερομαχίες με τα ρωσικά αεριωθούμενα στον εναέριο χώρο του Ιράκ. Οι συντάκτες του άρθρου επικαλούνταν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές που δεν ήθελαν να κατονομαστούν.

Ένας εκπρόσωπος τύπου του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών επισήμανε σε ένα δελτίο τύπου ότι ο Βρετανός ακόλουθος είχε μια συνάντηση στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας, το οποίο ζήτησε να δοθούν «διευκρινίσεις για τις ανακριβείς πληροφορίες που δημοσίευσε εφημερίδα σχετικά με κανόνες εμπλοκής μαχητικών της Βρετανικής Βασιλικής Αεροπορίας στο Ιράκ».

Ο ακόλουθος επανέλαβε τις ανησυχίες της Βρετανίας σχετικά με τους ρωσικούς βομβαρδισμούς στη Συρία, οι οποίοι σύμφωνα με το Λονδίνο περιπλέκουν την κατάσταση εκεί, υπογράμμισε ο εκπρόσωπος τύπου του Φόρεϊν Όφις.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)