Τα ζώα συντροφιάς χωρίς σπίτι του Δήμου Αθηναίων γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων με τον καλύτερο τρόπο

Τα ζώα συντροφιάς χωρίς σπίτι του Δήμου Αθηναίων γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων με τον καλύτερο τρόπο
Pedigree

Είναι τόσα πολλά αυτά που βιώνουμε ως χώρα την τελευταία χρονική περίοδο, τα τελευταία 4-5 χρόνια για την ακρίβεια, που κάπου εκεί ανάμεσα στις κοινωνικοπολιτικές εξελίξεις και τις οικονομικές κρίσεις ξεχνάμε μια αθώα και αβοήθητη «κοινωνική ομάδα» που ζει ανάμεσά μας και χρειάζεται τη βοήθειά μας τώρα περισσότερο από ποτέ: τα ζώα συντροφιάς που έχουν μείνει χωρίς οικογένεια και χωρίς σπίτι. Όλα αυτά τα πλάσματα που βρίσκονται στο δρόμο είτε επειδή κάποιος τα παράτησε, είτε επειδή γεννήθηκαν εκεί και τα οποία το μόνο που θέλουν είναι να δίνουν ανιδιοτελώς την αγάπη τους σε ανθρώπους που θα την εκτιμούν και θα την ανταποδίδουν.

Ευτυχώς, ωστόσο, υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που νοιάζονται για αυτές τις τετράποδες ψυχούλες και όχι μόνο αυτό, αλλά προσπαθούν μέσω δράσεων και πρωτοβουλιών να κάνουν κι άλλους να νοιαστούν.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο (3 & 4/10), παράλληλα με τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας των Ζώων, το Pedigree® και το Whiskas® από τη Mars Hellas, διοργάνωσαν πρόγραμμα εκδηλώσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για την υπεύθυνη ιδιοκτησία κατοικίδιων, στην πλατεία Φιλικής Εταιρείας στο Κολωνάκι, το οποίο υλοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού & Νεολαίας (ΟΠΑΝΔΑ). Το κεντρικό μήνυμα της διοργάνωσης ήταν, τι άλλο, «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ σημαίνει ΦΡΟΝΤΙΖΩ».

Στη διάρκεια του διημέρου, εκατοντάδες Αθηναίοι με τις οικογένειές τους και τα κατοικίδιά τους συμμετείχαν στον εορτασμό, προκειμένου να συμβάλουν με την παρουσία τους στη συγκέντρωση όσο το δυνατόν περισσότερων δωρεάν γευμάτων για τους μικρούς μας φίλους. Το αποτέλεσμα ήταν τουλάχιστον ελπιδοφόρο: 2200 δωρεάν γεύματα συγκεντρώθηκαν για τα ζώα συντροφιάς χωρίς σπίτι που φροντίζουν οι υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων, ενώ προσφέρθηκε σπίτι σε 20 κουτάβια και 3 γατάκια που φιλοξενούνταν στο καταφύγιο του Δήμου.

Κατά την παραμονή τους, οι επισκέπτες ενημερώθηκαν για τις ενέργειες του Δήμου Αθηναίων σε σχέση με την προστασία των κατοικίδιων, τις δυνατότητες υιοθεσίας, αλλά και τα κίνητρα που προσφέρει το επιτυχημένο πρόγραμμα Υιοθεσίας Pedigree®. Ενώ oι πολλοί μικροί ζωόφιλοι που τους συνόδευαν βγήκαν διπλά κερδισμένοι, αφού πέρα από την επαφή τους με τους σκύλους και τις γάτες που δίνονταν προς υιοθεσία, απήλαυσαν δημιουργικές δράσεις με face painting και δρώμενα ζωγραφικής από την TΟMS®.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους και γνωστοί φίλοι και θερμοί υποστηρικτές των κατοικίδιων, όπως η γνωστή ηθοποιός Άννα Κουρή που έδωσε το «παρών», επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά την αγάπη της για τα κατοικίδια.

Ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου και Προστασίας Ζώων, κ. Αποστολόπουλος Γιώργος, δήλωσε σχετικά: «Η ανάγκη για περίθαλψη όλων των ζώων συντροφιάς χωρίς σπίτι παραμένει αδιαπραγμάτευτη για το Δήμο Αθηναίων, παρά τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες που αντιμετωπίζει η χώρα μας. Σε αυτό το πλαίσιο, πρωτοβουλίες για τη στήριξη των μικρών μας φίλων, όπως αυτή του Pedigree® και του Whiskas®, είναι καθοριστικής σημασίας για την προσπάθειά μας.»

Στο ίδιο μήκος κύματος, η κα Ροσέσκου Μαρία-Χριστίνα, Petcare Brand Portfolio Manager στη Mars Hellas, ανέφερε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για το υψηλό επίπεδο συνεργασίας που είχαμε με το Δήμο Αθηναίων, αλλά και την ανταπόκριση που βρήκαμε από το ευρύ κοινό σε σχέση με τη διάδοση των αρχών της υπεύθυνης ιδιοκτησίας, την ενίσχυση του προγράμματος περίθαλψης των ζώων που φροντίζει ο Δήμος Αθηναίων, αλλά και την υιοθεσία κατοικιδίων».

Tο Pedigree® και το Whiskas® δεσμεύονται να συνεχίσουν να δείχνουν έμπρακτα τι σημαίνει #Noiazomai για τους σκύλους και τις γάτες. Αν θέλετε να ακολουθήσετε το παράδειγμά τους, μπορείτε να ενημερώνεστε για τις δράσεις τους μέσω της σελίδας του Pedigree στο Facebook καθώς και στο pedigree.gr.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα