ΕΙΔΗΣΕΙΣ
12/10/2015 06:49 EEST | Updated 12/10/2015 12:18 EEST

Στη ΝΔ αναζητούν λύση για το ντιμπέιτ και τα... προαπαιτούμενα

sooc

Με πρώτο "πιάτο" το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί μια τηλεμαχία ανάμεσα στους τέσσερις επίδοξους αρχηγούς, συναντώνται εκ νέου οι εκπρόσωποι των υποψηφίων μια ώρα πριν από την προκαθορισμένη έναρξη της συνεδρίασης της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, η οποία κατά τα άλλα, καλείται να λύσει οριστικά τον γόρδιο δεσμό για τα ανοιχτά θέματα που έχουν να κάνουν με τους εκλογικούς καταλόγους, τις κάλπες που θα στηθούν, άλλα και το τελικό αντίτιμο όσων θελήσουν να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία.

Ανοιχτά υπέρ της διεξαγωγής ενός μεταξύ τους ντιμπέιτ τάσσονται τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο Άδωνις Γεωργιάδης, με τους άλλους δυο συνυποψήφιους τους, Βαγγέλη Μεϊμαράκη και Απόστολο Τζιτζικώστα να προτάσσουν την αναγκαιότητα να γίνει παρουσίαση των θέσεων των υποψηφίων πρωτίστως μέσω της πραγματοποίησης Συνδιασκέψεων παρουσία εκλεγμένων στελεχών και φίλων του κόμματος.

Επιπλέον, όλοι επιθυμούν να στηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες κάλπες προκείμενου να δοθεί το κίνητρο σε όσο περισσότερους πολίτες επιθυμούν να ψηφίσουν και φυσικά, το αντίτιμο να μην ξεπερνά τα 2 ευρώ, προκείμενου να μην λειτουργήσει αποτρεπτικά στην τελική συμμετοχή.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, οι υποψήφιοι έχουν μπει για τα καλά στη μάχη των προεκλογικών περιοδειών, με τον Αδώνιδα Γεωργιάδη να κλέβει τις εντυπώσεις με την "αλα Ομπάμα" εκστρατεία πού εγκαινιάζει με την χρήση ενός "τροχόσπιτου" το οποίο είναι ντυμένο με την φωτογραφία του και το σύνθημα  "Μαζί κάνουμε τα λόγια πράξη".

Η εκστρατεία ωστόσο γίνεται στη σκιά των μέτρων του Μνημονίου, με τους υποψήφιους για την αρχηγία να καλούνται μεσα στα επόμενα 24ωρα να βρουν κοινό βηματισμό και στην επικείμενη ψηφοφορία στη Βουλή για το πρώτο πακέτο προαπαιτούμενων.

Ήδη ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης επανέλαβε πως η ΝΔ θα στηρίξει μέτρα υπέρ της ανάπτυξης, αλλά θα αποδοκιμάσει κάθε μέτρο που είναι υφεσιακό, που είναι περικοπές και που είναι φόροι μόνο και μόνο για να συντηρηθεί ένα αναποτελεσματικό μεγάλο και φθαρμένο κράτος.

Ωστόσο αυτό που καταγράφεται είναι στην πραγματικότητα "δυο γραμμές" μέσα στο κόμμα  με μερίδα στελεχών να προωθεί την ιδέα την συνολικής καταψήφισης των μέτρων και από την άλλη, βουλευτές που προτείνουν την καταψήφιση ορισμένων μόνον άρθρων.