ΕΙΔΗΣΕΙΣ
12/10/2015 12:27 EEST | Updated 12/10/2015 18:24 EEST

Ανοικτό το ενδεχόμενο διεξαγωγής ενός ντιμπέιτ μεταξύ των υποψηφίων για την προεδρία στην ΕΡΤ

sooc

Το πρωί της Τρίτης στις 12:00 αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου η ΚΕΦΕ στη ΝΔ, καθώς δεν υπήρξε ομοφωνία μεταξύ των εκπροσώπων των υποψηφίων κυρίως για το ύψος του αντιτίμου συμμετοχής και του διαχωρισμού παλιών και νέων μελών.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε εκκρεμότητα παραμένουν το ζήτημα των εκλογικών κέντρων, ο αριθμός των τμημάτων και το ύψος του αντιτίμου.

Αντίθετα συμφώνησαν οι χώροι που θα γίνουν εκλογικά κέντρα, θα είναι κομματικές οργανώσεις αλλά και δημόσιοι χώροι, εύκολα προσβάσιμοι για όλες τις ηλικίες.

Οι εκπρόσωποι των υποψηφίων συζήτησαν το ενδεχόμενο διεξαγωγής ντιμπέιτ. Και οι τέσσερις είναι αρνητικοί στα πολλά ντιμπέιτ. Ανοικτό ωστόσο είναι το ενδεχόμενο διεξαγωγής ενός ντιμπέιτ στην ΕΡΤ, υπό την προϋπόθεση ότι θα συμμετέχουν όλοι.

Ειδικότερα πιο θετικοί στην ιδέα διεξαγωγής ενός ντιμπέιτ εμφανίζονται οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ επιφυλάξεις εκφράζονται από τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, καθώς όπως υποστηρίζει το ντιμπέιτ δεν έχει νόημα από τη στιγμή που όλοι βρίσκονται στο ίδιο κόμμα.

Συμφώνησαν πάντως για τη διοργάνωση δύο συνδιασκέψεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Επ’ αυτού εκφράστηκαν επιφυλάξεις με ποιον τρόπο θα γίνουν και σε ποιο κοινό.

Κοινός τόπος των εκπροσώπων των υποψηφίων είναι ότι η συνεδρίαση έγινε σε πολύ καλό κλίμα, μιλούν για σημαντική πρόοδο και αποφάσισαν ότι δεν θα υπάρξουν πληρωμένα διαφημιστικά σποτ των υποψηφίων.

Να σημειωθεί ότι και οι τέσσερις υποψήφιοι έχουν συμφωνήσει να μην υπάρξουν από κανέναν πληρωμένα σποτ.

Τζιτζικώστας: Εκλογικά κέντρα όπως στις εκλογές του 2009

Να στηθούν τόσα εκλογικά κέντρα, εκλογικά τμήματα και τερματικά στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όσα και στις εκλογές του 2009 για την ανάδειξη προέδρου της Ν.Δ. πρότεινε στη συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής ο υποψήφιος πρόεδρος Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ, πρότεινε επίσης να στηθούν εκλογικά κέντρα όπως και το 2009, σε δημόσιους χώρους με κατάλληλη υποδομή και εύκολη πρόσβαση.

Ως προς το αντίτιμο συμμετοχής στις εκλογές πρότεινε να είναι 2 ευρώ, με απαλλαγή για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες (ΑΜεΑ, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι).

Για τα εκλογικά κέντρα, η πρόταση του κ. Παπαμιμίκου ήταν μια ενδιάμεση λύση με μείωση κατά 20% σε σχέση με το 2009, περίπου 1250 κάλπες και 900 εκλογικά κέντρα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο κ. Παπαμιμίκος κάλεσε τους εκπροσώπους των υποψηφίων μέχρι αύριο να βρουν κοινή συνισταμένη.