ΕΙΔΗΣΕΙΣ
12/10/2015 16:26 EEST

Γκρίνιες στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για ΕΝΦΙΑ, 100 δόσεις και αυστηροποίηση ποινών και προστίμων

eurokinissi

Γκρίνιες έχουν ξεσπάσει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, για μια σειρά από ζητήματα όπως ο ΕΝΦΙΑ, οι αλλαγές στις 100 δόσεις και η αυστηροποίηση ποινών και προστίμων.

Σύμφωνα με πληροφορίες στέλεχος του οικονομικού επιτελείου ενημέρωσε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τα ζητήματα αυτά. Οι βουλευτές ζήτησαν να επανεξεταστεί το θέμα της φορολόγησης των ανείσπρακτων ενοικίων κάτι που το αρμόδιο υπουργείο επανεξετάζει.

Σε ότι αφορά τις 100 δόσεις, το στέλεχος του οικονομικού επιτελείου ανέφερε ότι αυτό που επανεξετάζεται είναι η ρύθμιση να έχει λιγότερες δόσεις με κριτήριο την περιουσιακή κατάσταση . Η ρύθμιση των 100 δόσεων χαρακτηρίζεται από το υπουργείο ως ένα από τα πιο επιτυχημένα μέτρα στο οποίο έχουν ενταχθεί αρκετοί αλλά κινδυνεύουν να τη χάσουν.

Σε ότι αφορά την αυστηροποίηση ποινών και προστίμων οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ρώτησαν σχετικά. Το στέλεχος του οικονομικού επιτελείου υπογράμμισε ότι διαρκώς αναζητούνται τρόποι ώστε να αυξηθεί η εισπραξιμότητα των φόρων καθώς επίσης και όταν μπαίνουν πρόστιμα είναι πολύ δύσκολο να εισπραχτούν.

Για το λόγο αυτό τάχτηκε υπέρ της μείωσης των προστίμων σε όσους δεν έχουν να πληρώσουν και να αυξηθούν σε μεγάλες υποθέσεις. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες μέχρι στιγμής έχουν μπει σε ρύθμιση 5,8 δισ. ευρώ.

Σε ότι αφορά τον ΕΝΦΙΑ, το ίδιο στέλεχος υπογράμμισε ότι ήταν μέσα στη συμφωνία του καλοκαιριού, ενώ σε ότι αφορά τους περίπου 30.000 παλιννοστούντες που τους καταργήθηκε η σύνταξη, το ίδιο στέλεχος ανέφερε ότι το αρμόδιο υπουργείο μελετά το ενδεχόμενο να τους χορηγείται προνοιακό επίδομα.