ΟΤΕ και COSMOTE στηρίζουν νέους φοιτητές με υποτροφίες συνολικού ύψους €750.000

ΟΤΕ και COSMOTE στηρίζουν νέους φοιτητές με υποτροφίες συνολικού ύψους €750.000
OTE-COSMOTE

Η παιδεία και η εκπαίδευση αποτελούν τα πιο σημαντικά εφόδια για να καταφέρει κάποιος να αλλάξει τη ζωή του, να γίνει καλύτερος και να προοδεύσει. Δυστυχώς στις μέρες μας, ακόμα και η εκπαίδευση έχει γίνει, για πολλούς, είδος πολυτελείας, με αποτέλεσμα πολλοί νέοι να στερούνται ευκαιριών και να χρειάζονται κάποιον να τους στηρίξει και να σταθεί δίπλα τους. Τέτοιες περιπτώσεις ακούμε συχνά.

Ας πάρουμε το παράδειγμα του Λεωνίδα.

Ο Λεωνίδας Θεοδοσίου σήμερα ζει και εργάζεται σήμερα στις Βρυξέλλες σε πολυεθνική δικηγορική εταιρεία, για λογαριασμό της οποίας διαχειρίζεται νομικές υποθέσεις διεθνούς εμβέλειας. Τα πράγματα για τον Λεωνίδα πήγαν πολύ καλά, αλλά τίποτε δεν έγινε τυχαία.

Το ταξίδι του Λεωνίδα ξεκίνησε το 2007, όταν έφυγε από τη Λιβαδειά για να σπουδάσει στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, έχοντας λάβει τιμητική διάκριση από το Πρόγραμμα Υποτροφιών ΟΤΕ-COSMOTE.

Ακολούθησαν κι άλλες υποτροφίες που του επέτρεψαν να πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές στο πανεπιστήμιο του Cambridge, όπου ειδικεύθηκαν σε θέματα επίλυσης διεθνών εμπορικών διαφορών, αλλά και στο πανεπιστήμιο Harvard, όπου εξειδικεύτηκε σε θέματα συγχωνεύσεων, διεθνών πτωχεύσεων και διαιτησίας. Δεν είναι τυχαίο ότι ο κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του Harvard τον επέλεξε για να εκφωνήσει το λόγο της αποφοίτησης.

Ο Λεωνίδας είναι μόνο ένα παράδειγμα από τους περίπου 500 νέους ανθρώπους που έχει στηρίξει τα τελευταία 13 χρόνια το Πρόγραμμα Υποτροφιών ΟΤΕ-COSMOTE, βοηθώντας τους να ξεπεράσουν τις δυσκολίες, να πραγματοποιήσουν τις σπουδές τους και να χαράξουν την προσωπική τους, συχνά εντυπωσιακή, πορεία.

Στις μέρες μας, περισσότερο από κάθε άλλη φορά είναι σημαντικό να μην γυρίσουμε την πλάτη μας στη νέα γενιά. Άλλωστε, οι νέοι είναι το μέλλον αυτού του κόσμου και αυτό επιβεβαιώνουν με την πίστη τους οι δύο εταιρείες, αυξάνοντας τις υποτροφίες από είκοσι σε πενήντα για το 2015 - 2016. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα έχουν απονεμηθεί, συνολικά, 166 υποτροφίες και 313 τιμητικές διακρίσεις, η αξία των οποίων υπερβαίνει τα 2,9 εκατ. ευρώ.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, δήλωσε σχετικά:

«Εδώ και δεκατέσσερα χρόνια στηρίζουμε νέους φοιτητές που δίνουν τον δικό τους αγώνα, κόντρα στις δυσκολίες, για να προοδεύσουν, να μάθουν, να εξελιχθούν. Η πορεία αυτών των παιδιών, τόσο σε ακαδημαϊκό, όσο και προσωπικό επίπεδο, δικαιώνει την πίστη μας ότι με την κατάλληλη στήριξη, οι νέοι άνθρωποι μπορούν να μεγαλουργήσουν. Δεν αρκεί να δηλώνουμε ότι πιστεύουμε στους νέους ανθρώπους, πρέπει να το αποδεικνύουμε και με πράξεις. Γι αυτό φέτος αυξήσαμε τις υποτροφίες μας από 20 σε 50. Στηρίζοντας περισσότερα παιδιά πολλαπλασιάζουμε τις ελπίδες όλων μας για ένα καλύτερο μέλλον.»

Οι υποτροφίες απευθύνονται σε πρωτοετείς φοιτητές στην Ελλάδα που αντιμετωπίζουν οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες. Ανέρχονται σε 15.000 ευρώ η καθεμία, με τη συνολική οικονομική προσφορά προς τους νέους φοιτητές να ανέρχεται σε 750.000 ευρώ. Βασικό κριτήριο για τη συμμετοχή υποψηφίων στο Πρόγραμμα Υποτροφιών είναι η εισαγωγή μέσω των πανελλαδικών εξετάσεων σε Πανεπιστήμια της Ανώτατης Εκπαίδευσης, με γενικό βαθμό πρόσβασης τουλάχιστον δεκαέξι (16) και άνω. Οι όροι, οι προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για τη συμμετοχή στο Πρόγραμμα περιγράφονται στην αναλυτική προκήρυξη, που βρίσκεται στην ιστοσελίδα των Υποτροφιών.

Η υποβολή αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά στην ιστοσελίδα www.ote-cosmote-scholarships.gr, έως και τις 16 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 17:00.

Δημοφιλή