Φλαμπουράρης: Στο «πόθεν έσχες» του 2015 δεν θα υπάρχουν οι μετοχές που μεταβιβάστηκαν

Φλαμπουράρης: Στο «πόθεν έσχες» του 2015 δεν θα υπάρχουν οι μετοχές που μεταβιβάστηκαν
Eurokinissi

«Όταν ορκίστηκα υπουργός στις 26 Ιανουαρίου 2015 οι μετοχές είχαν μεταβιβαστεί. Στο πόθεν έσχες υπάρχουν τα στοιχεία του 2014. Στο πόθεν έσχες του 2015 θα δηλώσω τη μεταβολή και δεν θα υπάρχουν οι μετοχές που μεταβιβάστηκαν» φέρεται να δήλωσε στο Mega o Αλέκος Φλαμπουράρης, σχετικά με το ζήτημα το οποίο έχει προκύψει με το πόθεν έσχες του, όσον αφορά σε μετοχές που διατηρούσε σε τεχνική εταιρεία.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της υπόθεσης, σχετικά με την εταιρεία «Διάτμηση ΑΤΕ», ο κ. Φλαμπουράρης είχε δώσει στη δημοσιότητα όλα τα σχετικά έγγραφα, κάνοντας παράλληλα λόγο για αήθη, πολιτικά καθοδηγούμενη και συκοφαντική επίθεση εναντίον του, με στόχο την «προσωπική και πολιτική του εξόντωση».

Η περιουσιακή κατάσταση δύο υπουργών και δύο βουλευτών απασχολεί την Επιτροπή Πόθεν Έσχες. Σύμφωνα με την πρώην πρόεδρο της Επιτροπής, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, διερευνώνται τα πόθεν έσχες τεσσάρων πολιτικών.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για έναν υπουργό που δεν δήλωνε επί μια τριετία ποσό ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ, ενώ ένας δεύτερος κρατούσε αδήλωτη την συμμετοχή του σε μετοχολόγιο μεγάλης εταιρείας. Επίσης, ένας νυν και ένας πρώην βουλευτής εμφανίζονται να έχουν φορολογικές εκκρεμότητες.

Σημειώνεται ότι πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής για τη νέα περίοδο ορίστηκε ο κ. Γ. Βαρεμένος, ενώ, βάσει του σχετικού νόμου, σε αυτήν την 7μελή επιτροπή θα συμμετέχουν επίσης ως μέλη ο Δ’ αντιπρόεδρος κ. Νικ. Κακλαμάνης και η πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών κ. Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Δημοφιλή