Καταθέτει ο Παύλος Σεϊρλής, φίλος του Παύλου Φύσσα

Καταθέτει ο Παύλος Σεϊρλής, φίλος του Παύλου Φύσσα
Sooc

Με την εξέταση του μάρτυρα κατηγορητηρίου Παύλου Σεϊρλή από συνηγόρους υπεράσπισης κατηγορουμένων συνεχίζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής. Ο συνήγορος του Γιώργου Ρουπακιά, δολοφόνου του Παύλου Φύσσα, κ. Ρουμπέκας, κατά την υποβολή ερωτήσεων στον μάρτυρα, φίλο του 34χρονου μουσικού, αμφισβήτησε την αξιοπιστία του.

Ο κ.Ρουμπεκας υπέβαλε πολλές ερωτήσεις για το αν ο Φύσσας κάπνιζε πολύ και αν το επίμαχο βράδυ είχε πιεί πολύ. Ο κ.Σεϊρλής απάντησε πως ο φίλος του ήταν νηφάλιος εκείνο το βράδυ. Ο συνήγορος ρώτησε επίσης πως εξηγεί ο μάρτυρας τη μαχαιριά στον μηρό του θύματος αφού «λέτε τον Ρουπακια επαγγελματία δολοφόνο;». «Εξηγείται, υπάρχει εξήγηση. Ήθελε να χτυπήσει τη μηριαία αρτηρία» απάντησε ο Π. Σεϊρλής.

Με την έναρξη της διαδικασίας, η Πολιτική Αγωγή δήλωσε στο δικαστήριο πως με την απόρριψη του αιτήματος για προβολή βίντεο από τη δικογραφία κατά την εξέταση των μαρτυρων, όπως και αυτού για μαγνητοφωνηση των πρακτικών, «εμποδίζεται η βαθύτερη και αποτελεσματικότερη έρευνα του δικαστηρίου προς απόδειξη της πραγματικής αλήθειας».

Οι συνήγοροι των θυμάτων έκαναν επίσης λόγο για περιορισμό της συνταγματικά κατοχυρωμένης δημοσιότητας της δίκης.

(Mε πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Δημοφιλή