ΚΟΙΝΩΝΙΑ
14/10/2015 10:17 EEST | Updated 14/10/2015 12:08 EEST

Εγγύηση 50.000 ευρώ και περιοριστικοί όροι επιβλήθηκαν στη Βίκυ Σταμάτη για την αποφυλάκισή της

Eurokinissi

Mετά από περίπου τρία χρόνια εγκλεισμού η Βίκυ Σταμάτη το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκανε τελικά δεκτή την έβδομη αίτηση που υπέβαλε για αποφυλάκιση, επιβάλλοντος της όμως περιοριστικούς όρους.

Ειδικότερα στην κ. Σταμάτη επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση 50.000 ευρώ. Επίσης οι δικαστές της επέβαλαν απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, υποχρεωτική εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα τρεις φορές τον μήνα, καθώς και την αφαίρεση του διαβατηρίου της και της υποχρεωτικής διαμονής της στη διεύθυνση που δήλωσε στο δικαστήριο.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου ανέφερε για την κ. Σταμάτη ότι «με άκρα επιείκεια αποφάσισε το δικαστήριο και για τους όρους και για την εγγυοδοσία», σχόλιο που αναφερόταν στην απόδραση της κατηγορουμένης από το Δρομοκαΐτειο, όπου νοσηλεύεται φρουρούμενη.

Η κ. Σταμάτη έχει καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό, για τις παράνομες αμοιβές του Άκη Τσοχατζόπουλου από εξοπλιστικά προγράμματα, σε ποινή κάθειρξης 12 ετών.

Σημειώνεται, ότι εάν δεν καταβάλει το ποσό της εγγύησης δεν θα μπορέσει να αποφυλακιστεί.

Σε δηλώσεις τους, οι συνήγοροι της κ. Σταμάτη και του συζύγου της, πρώην υπουργού, Φραγκίσκος Ραγκούσης, Γ. Παγορόπουλος και Ν. Κοτσαλής, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την απόφαση της δικαιοσύνης. Ο κ. Ραγκούσης τόνισε πως η εντολέας του θα παραμείνει κρατούμενη μέχρι να μαζέψει τα χρήματα.

Αρχικά η εισαγγελέας ζήτησε την επιβολή χρηματικής εγγύησης 70.000 ευρώ, ποσό που προκάλεσε αντιδράσεις, τόσο από τους συνηγόρους της, όσο και από την ίδια την κατηγορουμένη, η οποία αποχώρησε κλαίγοντας από τη δικαστική αίθουσα. «Βάλτε της όποιον όρο θέλετε, εκτός από αυτόν. Αυτήν τη στιγμή πένονται. Δεν έχουν να συντηρήσουν ούτε ο ένας τον άλλον. Δεν υπάρχει δυνατότητα να μαζέψουν ούτε τρία χιλιάρικα. Συντηρούνται στη φυλακή από 10 έως 20 ευρώ που θα δώσουν φίλοι και συγγενείς. Είναι σαν να την σταυρώνετε. Περιμένει πως και πως να πάει στο παιδί της. Βάλτε της ακόμα και κατ' οίκον περιορισμό», ανέφερε ο συνήγορός της, Φραγκίσκος Ραγκούσης.