ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
14/10/2015 09:06 EEST | Updated 14/10/2015 09:07 EEST

Στην Ελλάδα οι περισσότεροι άνεργοι πτυχιούχοι σύμφωνα με έκθεση του ΟΟΣΑ

Bloomberg via Getty Images
A demonstrator reads a newspaper outside the Greek finance ministry during a protest by the Communist affiliated trade union PAME in Athens, Greece, on Thursday, June 11, 2015. European Union President Donald Tusk accused Greece of playing games with its future in the euro zone and pressed Prime Minister Alexis Tsipras's government to make concessions in order to escape economic ruin. Photographer: Kostas Tsironis/Bloomberg via Getty Images

«Πρωταθλήτρια» στο ποσοστό ανέργων που έχουν αποφοιτήσει από την τριτοβάθμια εκπαίδευση βρίσκεται η Ελλάδα σύμφωνα με έκθεση του ΟΟΣΑ που επικαλείται το αμερικανικό περιοδικό Forbes.

Ειδικότερα το ποσοστό των ανέργων πτυχιούχων στη χώρα μας ακουμπάει το 20% και συγκεκριμένα στο 19,4%.

Όπως επισημαίνει το Forbes πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο που έχουν τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας μεταξύ των πτυχιούχων ανώτατης εκπαίδευσης, έχουν επηρεαστεί πολύ έντονα από την παγκόσμια οικονομική κρίση.

Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζει και η Ισπανία που ακολουθεί την Ελλάδα στη σχετική λίστα με το ποσοστό της ανεργίας των νέων πτυχιούχων να βρίσκεται στο 14,9%. Την τριάδα συμπληρώνει η Τουρκία με ανεργία στο 7,7%.

Στον αντίποδα οι χώρες με τη μικρότερη ανεργία των νέων πτυχιούχων είναι οι ΗΠΑ με 4,1%, η Ιαπωνία με 3,2%, η Νότιος Κορέα με 2,9%, η Γερμανία με 2,4% και το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας νέων πτυχιούχων το έχει η Νορβηγία με μόλις 1,8%.