ΕΙΔΗΣΕΙΣ
14/10/2015 12:36 EEST | Updated 14/10/2015 17:42 EEST

Δεκτό επί της αρχής το πολυνομοσχέδιο. Ποιοι το καταψήφισαν

Eurokinissi

Δεκτό επί της αρχής, των άρθρων και στο σύνολό του κατά πλειοψηφία έγινε από τις συναρμόδιες κοινοβουλευτικές το νομοσχέδιο με τα «Μέτρα για την εφαρμογή της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων», κατόπιν και της δεύτερης ανάγνωσης που ολοκληρώθηκε σήμερα Τετάρτη το βράδυ.

Το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, εισάγεται αύριο Πέμπτη στην Ολομέλεια στη 1 το μεσημέρι και αναμένεται να ψηφιστεί το βράδυ της Παρασκευής.

Υπέρ τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, ενώ καταψήφισαν ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Χρυσή Αυγή, ΚΚΕ και Ποτάμι.

Η Ένωση Κεντρώων επιφυλάχθηκε για την Ολομέλεια.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία παραγραφή υπόθεσης φοροδιαφυγής.

Με αφορμή δημοσιεύματα για παραγραφή των υποθέσεων της λίστας Λαγκάρντ, ο κ. Αλεξιάδης τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να μην οδηγηθεί καμία υπόθεση για την οποία υπάρχει εντολή ελέγχου ή εισαγγελική παραγγελία σε παραγραφή.

«Η διαπραγμάτευση είναι σε εξέλιξη και θα έρθει στη Βουλή διάταξη», τόνισε και πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσει αυτή η κυβέρνηση οποιαδήποτε υπόθεση στην οποία έχει ξεκινήσει ο έλεγχος να παραγραφεί».

«Δεν ψηφίζουμε ό,τι μας φέρνουν, όπως μας κατηγορείται. Γίνεται μια διαπραγμάτευση, δεν έχουμε παραιτηθεί. Το θέμα της μη παραγραφής είναι πολιτική βούληση αυτής της κυβέρνησης», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός προχώρησε στην απόσυρση του άρθρου 2 παράγραφος 5 και 6 που αφορούσε την φορολόγηση εισοδημάτων που προέρχονται από ενοίκια.

Ο κ. Αλεξιάδης, προανήγγειλε, ακόμα, ότι εντός της ημέρας θα φέρει διάταξη για τον κώδικα φορολογικής διαδικασίας, που θα δίνει τη δυνατότητα να περιλαμβάνονται και υποθέσεις που βρίσκονται και στο ΣτΕ και όχι μόνο στα διοικητικά δικαστήρια.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)