ΔΙΕΘΝΕΣ
14/10/2015 09:25 EEST | Updated 14/10/2015 09:51 EEST

Η φωτογραφία του Billy the Kid που αγοράστηκε 2 δολάρια και σήμερα αξίζει "χρυσάφι"

Θησαυρό είχε στα χέρια του ο Randy Guijarro ο οποίος είχε αγοράσει μια τσιγκογραφία του Billy the Kid από ένα παλιατζίδικο του Fresnco στην Καλιφόρνια.

Η σπάνια τσιγκογραφία 4*5 ιντσών, θα μπορούσε να αξίζει μέχρι 5 εκατομμύρια δολάρια αν και αγοράστηκε για μόλις 2 δολάρια. Υπολογίζεται ότι τραβήχτηκε το καλοκαίρι του 1878 και δείχνει τον θρυλικό ληστή Billy the Kid με μέλη της συμμορίας του.

Στην τοιχογραφία βλέπουμε τον διαβόητο κακοποιό να χαλαρώνει μετά από ένα γάμο και να παίζει κρίκετ με μέλη των Ρυθμιστικών Αρχών του Λίνκολν.

"Όταν είδαμε για πρώτη φορά τη φωτογραφία ήμασταν δικαιολογημένα δύσπιστοι. Μια πρωτότυπη φωτογραφία του Billy the Kid είναι το Άγιο Δισκοπότηρο της Άγριας Δύσης", σημείωσε ο David McCarthy, εκτιμητής της ιστοσελίδας Kagin. "Έπρεπε να είμαστε βέβαιοι πως θα μπορούσαμε να απαντήσουμε που, πότε και πώς τραβήχτηκε αυτή η φωτογραφία. Η απλή ομοιότητα σε μια τέτοια περίπτωση δεν είναι αρκετή. Μια ομάδα εμπειρογνωμόνων εργάστηκε για να εξακριβώσει την αυθεντικότητά της. Μετά από ένα χρόνο μεθοδικής μελέτης, υπάρχουν συντριπτικά στοιχεία που αποδεικνύουν την αυθεντικότητά τους".

Ο αδίστακτος πιστολέρο γεννημένος με το όνομα William Henry McCarty ο νεώτερος, ήταν μόλις 17 ετών όταν διέπραξε τον πρώτο του φόνο. Xωρίς σκέψη έβγαλε το πιστόλι του και εκτέλεσε έναν σιδερά που τον ειρωνεύτηκε για το ύψος του. Συλλαμβάνεται και φυλακίζεται όμως καταφέρνει να δραπετεύσει στο αχανές Νέο Μεξικό.

Ο Ιρλανδός μετανάστης που όλοι άρχισαν να αποκαλούν Billy the Kid, συμμάχησε με τους "καλούς". Έγινε μέλος των Regulators, μιας ομάδας που διεκδικούσε τη θέσπιση κανόνων για την προστασία των αδυνάτων, κυρίως των Μεξικανών και των Ινδιάνων.

Άρχισαν να κυκλοφορούν φήμες ότι ήταν Μεξικανός και ότι κανένας δεν χρησιμοποιούσε καλύτερα το εξάσφαιρο. Έλεγαν ότι με αυτό είχε σκοτώσει 21 ανθρώπους. Ήταν ένας αριθμός που προκαλούσε σεβασμό και δέος ακόμη και στην Άγρια Δύση.

Η ιστορία λέει ότι τα επιβεβαιωμένα θύματα του φοβερού παράνομου ήταν τέσσερα εκτός από τον σιδερά στην Αριζόνα. Δυο από αυτά ήταν οι δεσμοφύλακες του στις φυλακές της κομητείας Λίνκολν, τους οποίους σκότωσε λίγο πριν τον κρεμάσουν.

Με τους Regulators εξουδετερωμένους, ο Μπίλι έζησε το επόμενο διάστημα ανάμεσα σε τραπέζια του πόκερ, κλοπές ζώων και μικροδουλειές στα σαλούν.

Ο θρύλος θέλει τον πιο διάσημο κακοποιό της Άγριας Δύσης να έχει πέσει νεκρός από τα πυρά του Σερίφη Pat Garrett το 1881 σε ηλικία μόλις 21 ετών και να έχει ταφεί στο Fort Sumner.

Το National Geographic έδειξε άμεσο ενδιαφέρον για την φωτογραφία και θα αποτελέσει αντικείμενο έρευνας δίωρου ντοκιμαντέρ για το National Geographic Channel την Κυριακή.

ΠΗΓΗ: dailymail.co.uk