ΚΟΙΝΩΝΙΑ
15/10/2015 17:42 EEST | Updated 15/10/2015 17:48 EEST

Eye Contact Experiment: Άγνωστοι μεταξύ τους αντάλλαξαν... επίμονα βλέμματα στα Προπύλαια

Πόσο καιρό έχετε να κοιτάξετε κάποιον άλλον στα μάτια; «Ας μοιραστούμε ενός λεπτού επαφή με τα μάτια με αγνώστους στον δημόσιο χώρο» ήταν η προτροπή της ομάδας The Liberators International και οι Αθηναίοι ανταποκρίθηκαν: Το απόγευμα της Πέμπτης, στα Προπύλαια, άγνωστοι άνθρωποι μεταξύ τους αντάλλαξαν... επίμονα βλέμματα. Η διάρκεια του Eye Contact ήταν ένα λεπτό. Κατά τη διάρκεια αυτού του λεπτού κάποιοι χαμογελούσαν, άλλοι αγκαλιάστηκαν και σχεδόν όλοι έφυγαν λίγο πιο γεμάτοι από αυτή την επαφή.

The World's Biggest Eye Contact Experiment 2015 (Official Trai...

The Official Trailer with more info here; www.eyecontactexperiment.comHosted by The Liberators International in over 140 cities by more than 100,000 people.Full list of participating cities here --> goo.gl/1vu4IkWorld facebook event here --> goo.gl/rHtSBg#share1minute #earthMusic Credit: Golden by Szymon

Posted by The Liberators International on Monday, 12 October 2015

Η συγκεκριμένη δράση, το Eye Contact Experiment, είναι μέρος μια παγκόσμιας πρωτοβουλίας που ξεκίνησε η ομάδα The Liberators International και η οποία κάλεσε μέσω Facebook πολίτες σε όλη την υφήλιο να βρεθούν σε ένα κεντρικό μέρος της πόλης τους και να κοιταχτούν στα μάτια. Στη δράση συμμετείχαν σήμερα, Πέμπτη, ταυτόχρονα 143 πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι οδηγίες απλές: βρες κάποιον να μοιραστείτε την οπτική επαφή, σεβάσου τον προσωπικό του χώρο και κοίταξέ τον αληθινά μες στα μάτια. Το παγκόσμιο πείραμα «κοιτάγματος στα μάτια» φιλοδοξεί, σύμφωνα με τους διοργανωτές του, να αποδείξει πως "υπάρχει αγάπη και ανθρωπισμός ακόμα και πίσω από τις διαφορές"

Η συμμετοχή όλων θα συμβάλλει στη δημιουργία ενός βίντεο με παγκόσμιο μήνυμα ειρήνης και ανθρώπινης επαφής για τα χρόνια που έπονται.

Eye Contact Experiment