ΕΙΔΗΣΕΙΣ
15/10/2015 04:36 EEST | Updated 15/10/2015 05:58 EEST

Κατάληψη του υπουργείου Εργασίας από το ΠΑΜΕ

Eurokinissi

Συμβολική κατάληψη στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποιούν από το πρωί της Πέμπτης μέλη του ΠΑΜΕ με αφορμή την ψήφιση του πολυνομοσχέδιου και τις αλλαγές που αυτό επιφέρει στο εργασιακό και ασφαλιστικό.

Ορισμένα μέλη του ΠΑΜΕ κατάφεραν και ανέβηκαν στη ταράτσα του κτηρίου και ανάρτησαν ένα τεράστιο πανό με τη διαμαρτυρία τους ενώ μέσω αυτού καλούν στο συλλαλητήριο της Παρασκευής που θα γίνει στην Ομόνοια στις 18:30.

Επίσης έχει στηθεί και βήμα για ομιλίες από μέλη του ΠΑΜΕ. Η κυκλοφορία ωστόσο στην οδό Σταδίου, έως αυτή τη στιγμή, διεξάγεται χωρίς προβλήματα.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρονται τα εξής:

«Αυτή τη στιγμή, εργαζόμενοι από δεκάδες σωματεία του Ιδιωτικού και του Δημόσιου τομέα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, πραγματοποιούν κινητοποίηση και συμβολική κατάληψη στο Υπουργείο Εργασίας.

 

Καλούμε όλους τους εργαζομένους, τους ανέργους, τους νέους και τις νέες, τους συνταξιούχους, τις γυναίκες αυτή τη στιγμή στο Υπουργείο. Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να πάρουν τώρα αποφάσεις αγώνα, να βγουν στο δρόμο.

 

Το νέο πολυνομοσχέδιο που ψηφίζεται αύριο μαζί με το σημερινό πόρισμα της «επιτροπής σοφών», συντρίβει ότι έχει απομείνει από τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης. Την ίδια ώρα που χαρίζουν χρήμα και απαλλάσσουν από χρέη τους επιχειρηματικούς ομίλους, επιχειρούν να βάλουν ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση, να την μετατρέψουν σε ατομική υπόθεση του κάθε εργαζόμενου.

 

Μας θέλουν στη δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα, χωρίς συντάξεις, χωρίς προστασία στους χώρους δουλειάς, χωρίς πρόσβαση στην υγεία και την πρόνοια. Σπρώχνουν τους εργαζομένους στα νύχια των αρπαχτικών που αντιμετωπίζουν την ασφάλιση ως πεδίο κερδοφορίας, στα νύχια των ασφαλιστικών εταιρειών και στους επιχειρηματίες της υγείας.

 

Να μην περάσει η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης!

Να μην περάσει η νέα επέλαση στα δικαιώματα που κατακτηθήκαν με πολύχρονους αγώνες και αίμα.

 

Όλοι τώρα έξω από το Υπουργείο Εργασίας!

Όλοι αύριο στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια στις 6.30μμ!».