ΔΙΕΘΝΕΣ
16/10/2015 07:37 EEST | Updated 16/10/2015 07:37 EEST

Δυστύχημα στη σήραγγα της Μάγχης. Αμαξοστοιχία παρέσυρε πρόσφυγα

PHILIPPE HUGUEN via Getty Images
Migrants walk towards the Channel Tunnel site in Frethun, northern France, on August 5, 2015. The European Commission offered August 4 to help France and Britain deal with the migrant crisis at the Channel Tunnel, as police on both sides braced for new attempts at the crossing. AFP PHOTO / PHILIPPE HUGUEN (Photo credit should read PHILIPPE HUGUEN/AFP/Getty Images)

Ένας πρόσφυγας έχασε τη ζωή του όταν παρασύρθηκε από εμπορική αμαξοστοιχία στη σήραγγα της Μάγχης κοντά στο Καλαί, στη βόρεια Γαλλία, ανακοινώθηκε από συγκλίνουσες πηγές.

Όταν έφτασαν στην περιοχή γύρω στις 02:15 τοπική ώρα, τα σωστικά συνεργεία διαπίστωσαν ότι η δύναμη της πρόσκρουσης ήταν τέτοια που καθιστά προς το παρόν αδύνατη την αναγνώριση του φύλου, της ηλικίας ή της εθνικότητας του θύματος.

Το δυστύχημα σημειώθηκε την ώρα που το τρένο, μια εμπορική αμαξοστοιχία Eurotunnel από τη Βρετανία, έφτανε στην αποβάθρα στην γαλλική πλευρά, διευκρίνισε εκπρόσωπος του Eurotunnel.

Από το δυστύχημα δεν προκλήθηκαν προβλήματα στην κυκλοφορία των τρένων, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Πρόκειται για τον 16ο πρόσφυγα που χάνει τη ζωή του στην περιοχή του Καλαί από τις 26 Ιουνίου στην προσπάθειά του να φτάσει στη Βρετανία.

Χθες εξάλλου μια πρόσφυγας από τη Συρία έχασε τη ζωή της παρασυρόμενη από αυτοκίνητο στον αυτοκινητόδρομο Α 16 του Καλαί, κοντά στη σήραγγα της Μάγχης. Αυτή ήταν περίπου 30 ετών και υπέκυψε στα τραύματά της όταν διακομίσθηκε στο νοσοκομείο.

Περίπου 4.000 ως 5.000 πρόσφυγες και μετανάστες, κυρίως από την ανατολική Αφρική, τη Μέση Ανατολή και το Αφγανιστάν, βρίσκονται στην περιοχή του λιμανιού του Καλαί, ενώ περίπου 1.000 βρίσκονται λίγο πιο ανατολικά στην περιοχή της Δουνκέρκης, με την ελπίδα ότι θα μπορέσουν κάποια στιγμή να φτάσουν στη Βρετανία, την οποία βλέπουν σαν "Ελ Ντοράντο".

(Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)