Τσίπρας στη Βουλή: Ο Σταθάκης με τις συμπληρωματικές δήλωσε τα πάντα. Ο Τσουκάτος;

Τσίπρας στη Βουλή: Ο Σταθάκης με τις συμπληρωματικές δήλωσε τα πάντα. Ο Τσουκάτος;

Ο πρωθυπουργός κατά την τοπoθέτησή του στη Βουλή αναφέρθηκε - μεταξύ άλλων- στο θέμα που έχει ανακύψει με τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Σταθάκη για την οποία σημείωσε πως τα λεφτά αυτά έχουν φορολογηθεί.

«Ένας νεοεκλεγείς βουλευτής το 2012 έκανε μία αφελή δήλωση, την οποία διόρθωσε τα επόμενα χρόνια. Αυτά τα λεφτά έχουν φορολογηθεί. Να μιλήσουμε για το 1 εκατ. του κ. Τσουκάτου κύριοι του ΠΑΣΟΚ; Που πήγαν αυτά τα λεφτά;».

«Αυτή η κυβέρνηση δεν θα βάλει πλάτη στην διαφθορά και τη φοροδιαφυγή. Ούτε δημόσιος υπάλληλος, ούτε υπουργός, ούτε βουλευτής» και απευθυνόμενος προς την αντιπολίτευση τόνισε «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν θα πρέπει να μιλάνε για σκοινί».

Ο πρωθυπουργός εξήγγειλε επίσης ότι τη Δευτέρα κατατίθεται τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών με την οποία θα πάρουν παράταση όλες οι υποθέσεις που βρίσκονται υπό έλεγχο για έναν ακόμη χρόνο. «Όλες οι υποθέσεις θα ελεγχθούν και κάθε κατεργάρης στον πάγκο του», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τσίπρας εξήγγειλε επίσης την κατάθεση του νομοσχεδίου τη Δευτέρα η οποία αφορά τις τηλεοπτικές άδειες.

«Δεν υπάρχουν νέα μέτρα»

Ο πρωθυπουργός ανέφερε επίσης πως δεν υπάρχουν νέα μέρα σε ότι αφορά το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα.

«Ο επικοινωνιακός ορυμαγδός για νέα μέτρα και νέες φορολογικές επιβαρύνσεις διαψεύστηκε. Δεν υπάρχουν νέα μέτρα».

Σημείωσε, συνεχίζοντας, ότι υπάρχουν δύσκολα μέτρα τα οποία όμως τα γνωρίζαμε όλοι από τον Αύγουστο και πως τα γνώριζαν και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι «όταν ψηφίζατε μαζί μας τη συμφωνία».

Παρατήρησε ότι ενώ αυτά τα κόμματα ψήφισαν τη συμφωνία, σήμερα αρνούνται να ψηφίσουν τα προαπαιτούμενά της.

«Το ερώτημα είναι τι παριστάνετε σήμερα. Τους αντιμνημονιακούς;», είπε, προσθέτοντας ότι πρόκειται για τα κόμματα που υποστήριζαν χωρίς καμία διαπραγμάτευση ό,τι ζητούσαν οι δανειστές.

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για στρατηγικό πολιτικό αδιέξοδο όσον αφορά στην αντιπολιτευτική ρητορική απέναντι στην κυβέρνηση.

Δημοφιλή