ΚΟΙΝΩΝΙΑ
17/10/2015 10:26 EEST | Updated 17/10/2015 10:27 EEST

Γραφείο εξυπηρέτησης για τους επισκέπτες της Αθήνας εγκαινίασε η ΕΛ.ΑΣ.

elas

Σήμερα Σάββατο ξεκινά η λειτουργία του Γραφείου Εξυπηρέτησης Επισκεπτών Αθηνών το οποίο υπάγεται στην Τουριστική Αστυνομία.

Στόχος είναι αφενός η «ενίσχυση του τουρισμού στη χώρα μας, με την άμεση και την αποτελεσματική εξυπηρέτηση των επισκεπτών- τουριστών, παρέχοντας σε αυτούς τις κατάλληλες οδηγίες και απαραίτητες πληροφορίες, τόσο τουριστικού, όσο και ευρύτερου αστυνομικού ενδιαφέροντος» αλλά και η «άμεση ανταπόκριση και αποτελεσματική διαχείριση των όποιων προβλημάτων ή περιστατικών ανακύπτουν, όπως ενδεικτικά απώλειες εγγράφων ή άλλων αντικειμένων, κλοπές, έκδοση σχετικών βεβαιώσεων-αντιγράφων κλπ».

Το Γραφείο είναι στελεχωμένο με κατάλληλα εκπαιδευμένο και ξενόγλωσσο προσωπικό και στεγάζεται στο κέντρο της Αθήνας, στην πλατεία Κλαυθμώνος και συγκεκριμένα επί της οδού Δραγατσανίου 4 (ισόγειος χώρος εντός στοάς).

Θα λειτουργεί σε μόνιμη βάση, καθ όλη τη διάρκεια του έτους, με ωράριο λειτουργίας 07.30-22.00 καθημερινά. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι 210-3222230 και 210-3222232, εκ των οποίων το δεύτερο λειτουργεί και ως fax .

Η λειτουργία του γραφείου αποφασίστηκε στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος.