Άσβεστο μίσος ή ερωτικό πάθος; Γιατί σκότωσε την σύζυγό του με την οποία είχε χωρίσει πριν από 28 χρόνια

Άσβεστο μίσος ή ερωτικό πάθος; Γιατί σκότωσε την σύζυγό του με την οποία είχε χωρίσει πριν από 28 χρόνια
Eurokinissi

Θα μπορούσε να είναι μυθιστόρημα τις Αγγλίδας συγγραφέα Αγκάθα Κρίστι. Άσβεστο μίσος, ερωτικό πάθος και έντονη ψυχοπαθολογία αποτελούν κομμάτια του ίσως πιο απίστευτου εγκλήματος που εξιχνίασε η Αστυνομία τα τελευταία χρόνια.

Θύμα μία 67χρονη γυναίκα, μητέρα δύο παιδιών, η οποία έπλενε ρούχα στο πλυσταριό διώροφης οικογενειακής πολυκατοικίας στα Καμίνια στις 28 Απριλίου 2015 όταν δολοφονήθηκε άγρια από τον διώκτη της. Η αστυνομική έρευνα για τους υπόπτους ξεκίνησε από τον πρώην άντρα της με τον οποίο είχε χωρίσει πριν από 28 χρόνια.

Κανείς, ωστόσο, δεν μπορούσε να φανταστεί ότι μετά από έναν τόσο μεγάλο διάστημα –το διαζύγιο επικυρώθηκε το 1987- κάποιος θα κρατούσε τέτοιο μίσος για την πρώην σύζυγό του.

Από επιτόπια εξέταση στον τόπο του εγκλήματος στην οδό Θεσσαλονίκης εντοπίστηκε ένα τούνελ (λαγούμι), το οποίο έγινε οδηγός των ερευνών. Ο πρώην σύζυγος του θύματος είχε αγοράσει σπίτι δίπλα σε αυτό της πρώην συζύγου του για την οποία διατηρούσε άσβεστο πάθος (με προεκτάσεις ψυχοπαθολογικές) και ήθελε να βρίσκεται όσο κοντά της μπορούσε. Το ζευγάρι είχε δύο παιδιά, εκ των οποίων το ένα είναι αρχιμανδρίτης και το άλλο καθηγητής στην Κύπρο.

Ο εν διαστάσει σύζυγος, σύμφωνα με τους αρμόδιους αξιωματικούς της Ασφάλειας, είχε σκάψει τούνελ μήκους τεσσάρων μέτρων κάτω από το τοιχίο του πλυσταριού της 67χρονης, με σκοπό του λαγούμι να συγκοινωνεί με το δικό του οίκημα. Κατόπιν, κάλυψε το τούνελ επιμελώς και περίμενε την κατάλληλη στιγμή.

Αυτή φαίνεται να ήταν για εκείνον το μεσημέρι της 28ης Απριλίου όταν η 67χρονη κατέβηκε στο πλυσταριό για να πλύνει ρούχα. Παρακολούθησε το θύμα, βγήκε από το σκάμμα και της επιτέθηκε αιφνιδιάζοντάς την καταφέρνοντας τρία θανατηφόρα πλήγματα με μαχαίρι στο λαιμό και το στήθος.

Η 67χρονη βρέθηκε νεκρή το απόγευμα της ίδιας ημέρας από τον αδερφό της, ο οποίος ζει στον 2ο όροφο της οικογενειακής πολυκατοικίας, μέσα σε μία λίμνη αίματος, γυμνή από τη μέση και κάτω.

Στο ισόγειο του ίδιου κτιρίου έμενε η ηλικιωμένη μητέρα τους, ενώ το θύμα στον 1ο όροφο. Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν από την πρώτη στιγμή ότι δεν υπήρχαν ίχνη διάρρηξης, ενώ δεν είχαν αφαιρεθεί χρήματα ή κοσμήματα από τους εσωτερικούς χώρους. Τα τραύματα και ο τρόπος δράσης χαρακτηρίζονταν από μίσος του δράστη, κατευθύνοντας εξ αρχής τις αστυνομικές έρευνες στο προσωπικό της περιβάλλον.

Από την πρώτη ημέρα αποκάλυψης της δολοφονίας ο πρώην σύζυγος της γυναίκας είχε εξαφανιστεί και εκφράζονταν φόβοι ότι είχε προβεί στο απονενοημένο διάβημα.

Σε έρευνα στο σπίτι του βρέθηκε, σύμφωνα με ασφαλείς πηγές από την Αστυνομία, ένα ιδιόχειρο σημείωμα με το οποίο φέρεται να εξηγούσε στα παιδιά του τους λόγους της πράξης του. Σημείωνε, επίσης, τους τραπεζικούς λογαριασμούς στους οποίους τους είχε αφήσει χρήματα, όπως και την πρόθεσή του να αυτοκτονήσει. Τα συνεργεία της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών είχαν συλλέξει γενετικό υλικό και αποτυπώματα από τον χώρο του εγκλήματος, τα οποία σύμφωνα με αστυνομικές πηγές φαίνεται να ταυτοποιούνται με αυτά του εν διαστάσει συζύγου.

Ο επίλογος της τραγωδίας

Ο επίλογος της τραγικής αυτής ιστορίας γράφτηκε στην Κύμη Ευβοίας, όπου ο δράστης διατηρούσε εξοχική κατοικία.

Πριν από περίπου 30 ημέρες δύο φίλοι κατά τη διάρκεια βόλτας στην περιοχή Αγίου Δημητρίου της Κύμης, εντόπισαν μέσα σε υπνόσακο έναν νεκρό άνδρα σε πλήρη αποσύνθεση. Το θύμα φαίνεται να είχε αυτοπυροβοληθεί με κυνηγετική καραμπίνα που βρέθηκε δίπλα του. Από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. ταυτοποιήθηκε το γενετικό υλικό του με τον εξαφανισμένο άνδρα, φερόμενο ως δολοφόνο της πρώην γυναίκας του.

Οι έμπειροι αξιωματικοί της Ασφάλειας εκτιμούν ότι είχε προαποφασίσει να αυτοκτονήσει αφού πρώτα δολοφονήσει την 67χρονη. «Δεν αυτοκτόνησε αμέσως μετά το έγκλημα. Πήγε στην Εύβοια και το έκανε εκεί με μία καραμπίνα. Μπήκε στον υπνόσακο και πυροβολήθηκε. Αυτό σε συνδυασμό και με άλλα στοιχεία της προανάκρισης μας δείχνει ότι είχε σχεδιάσει πρώτα να σκοτώσει και μετά να βάλει τέλος στη ζωή του», εκτιμά αστυνομική πηγή.

Δημοφιλή