ΕΙΔΗΣΕΙΣ
17/10/2015 12:41 EEST | Updated 17/10/2015 12:41 EEST

H αυτοεπισκευαζόμενη πόλη όπου στρατιές drones καθαρίζουν δρόμους και επιδιορθώνουν λακκούβες

Don McCullough/Flickr
This drone has a Go Pro camera mounted underneath and can go anywhere. The pilot was practicing flying in the high wind. I asked him to get the moon in perspective and he could put it wherever I asked. You can buy one yourself off the Internet. Amazing machine, but some concerns with that camera too.

Πώς θα σας φαινόταν αν ξαφνικά για όλα αυτά που θα έπρεπε να φωνάξετε κάποια υπηρεσία του Δημοσίου, όπως για παράδειγμα τις λακκούβες στο δρόμο, να γινόταν αυτόματα από drones; Μάλλον μακρινό ή βγαλμένο από ταινία επιστημονικής φαντασίας. Και όμως. Όπως μεταδίδει η Daily Mail μία ομάδα επιστημόνων σχεδιάζει ακριβώς αυτό: Μία πόλη η οποία θα επισκευάζεται από μόνη της, καθώς όλα θα τα κάνουν τα drones.

Πιο αναλυτικά οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Ληντς, έχουν επιχορηγηθεί με 4,3 εκατ. λίρες Αγγλίας, για την ανάπτυξη τέτοιου είδους μικρών ρομπότ, τα οποία και θα χρησιμοποιηθούν για να διορθώνουν προβλήματα σε φώτα του δρόμου, λακκούβες και σωλήνες.

Το σχέδιο προβλέπει ότι τα drones θα επιθεωρούν κομμάτια της πόλης και όπου διαπιστώνουν προβλήματα θα επεμβαίνουν και θα τα διορθώνουν.

Ο καθηγητής του πανεπιστημίου του Ληντς, Φιλ Πέρνελ ο οποίος ηγείται του συγκεκριμένου project, τόνισε πως στόχος του είναι να γίνει το Ληντς, η πρώτη πόλη στον κόσμο η οποία θα έχει τη μηδενική αναστάτωση από έργα που θα λαμβάνουν χώρα.

Οι αξιωματούχοι της πόλης δήλωσαν ότι είναι ικανοποιημένοι από την είδηση αυτή. Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είμαστε πολύ πρόθυμοι να εξερευνήσουμε νέες καινοτομίες και να χρησιμοποιήσουμε την τελευταία λέξη της τεχνολογίας για να βελτιώσουμε την λειτουργία της πόλης.