ΕΙΔΗΣΕΙΣ
19/10/2015 06:48 EEST | Updated 19/10/2015 08:29 EEST

Αθήνα-Μαδρίτη μια... ενότητα δρόμος

Sooc

Στην "αρένα" της ισπανικής πρωτεύουσας θα βρεθούν το διήμερο 21-22 Οκτωβρίου τέσσερις υποψήφιοι, μια... υποψήφια και ένας πρώην πρωθυπουργός με κοινό στόχο, όχι μια νέα αναμέτρηση σε ουδέτερο έδαφος, αλλά σε ένα ακόμα κρας τεστ συνοχής για τη ΝΔ.

Το Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος θα δώσει την ευκαιρία - έστω και για 24 ώρες σε Μεϊμαράκη, Τζιτζικώστα, Μητσοτάκη και Γεωργιάδη, να επαναπροσδιορίσουν σχέσεις τους και να επιχειρήσουν να αφήσουν κατά μέρος αυτά που τους χωρίσουν, γι' αυτά που τους ενώνουν.

Οι βασικοί διεκδικητές της γαλάζιας ηγεσίας καλούνται να "πολεμήσουν" για τον ένα και μοναδικό σκοπό του ταξιδιού τους στη Μαδρίτη, που είναι η υποστήριξη της πρότασης της ΝΔ για να είναι η Ντόρα Μπακογιάννη μια εκ των αντιπροέδρων του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Από κοντά και ο πρώην πρόεδρος Αντώνης Σαμαράς ο οποίος θα μιλήσει σε εκδήλωση του ΕΛΚ με θέμα τον κίνδυνο του λαϊκισμού.

Αυτά πρόκειται να συμβούν στο εξωτερικό, γιατί στο εσωτερικό η ΝΔ φλερτάρει ξανά με την εσωστρέφεια, αφού ακόμα και εντός της ημέρας θα πρέπει να υπάρξει οριστική και αμετάκλητη λύση στα διαδικαστικά και τεχνικά ζητήματα της εκλογικής διαδικασίας που λόγω της αναμέτρησης στη Βουλή μπήκαν για μερικές ώρες κάτω απο το γαλάζιο χαλί.

Βασική εκκρεμότητα παραμένει η επιλογή της αναδόχου εταιρίας που θα αναλάβει το σύστημα διεξαγωγής των εκλογών και από εκεί και πέρα, σε ποια ακριβώς σημεία θα τοποθετηθούν οι κάλπες, η συγκρότηση των εφορευτικών επιτροπών και το αν τελικά θα πραγματοποιηθεί μια τηλεμαχία μεταξύ των αρχηγών.

Τα βλέμματα στρέφονται και στην κοινή εμφάνιση Βαγγέλη Μεϊμαράκη και Απόστολου Τζιτζικώστα - στην φυσική έδρα του περιφερειάρχη - την ερχόμενη εβδομάδα, όπου ο πρόεδρος της ΝΔ θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη, για την εθνική εορτή της 28ης Οκτωβρίου και την απελευθέρωση της πόλης.

Το βράδυ της Δευτέρας πάντως στην Αθήνα, ο Απόστολος Τζιτζικώστας παρουσιάζει την πολιτική και ιδεολογική του πλατφόρμα για την επόμενη ημέρα στη ΝΔ, ενώ ο Κυριακος Μητσοτάκης, παρουσίασε το πρώτο διαδικτυακό σποτ για την υποψηφιότητά του με κεντρικό πολιτικό σύνθημα «Θέλω να με ψηφίσεις».