ΔΙΕΘΝΕΣ
20/10/2015 05:29 EEST | Updated 20/10/2015 05:30 EEST

Βρέθηκαν τα λείψανα Αγίου που είχε εκτελεστεί με φριχτό τρόπο στην Ουαλία

Τα λείψανα ενός άνδρα που βρέθηκαν σε μια παμπ της Ουαλίας εκτιμάται πως ανήκουν σε έναν Άγιο της Αγγλίας που κρεμάστηκε, σύρθηκε από άλογο και κατακρεουργήθηκε για τα θρησκευτικά του πιστεύω τον 17ο αιώνα.

Τα κόκαλα βρέθηκαν πριν από 140 χρόνια σε ένα παλιό μπαούλο που ήταν αφημένο στην παμπ Olde Star Inn στην πόλη Holywell στην Βόρεια Ουαλία. Πρόσφατες έρευνες από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου εξέτασαν τα ευρήματα, βρίσκοντας ότι πιθανότατα πρόκειται για τα λείψανα ενός ιερέα ονόματι John Plessington, ο οποίο εκτελέστηκε το 1679 επειδή ήταν καθολικός. Ο συγκεκριμένος άνδρας συγκαταλέχθηκε το 1970 στους 40 Μάρτυρες της Αγγλίας και Ουαλίας.

Στο σημείο αυτό να τονίσουμε ότι οι ερευνητές δεν έχουν καταλήξει σε κάποιο ασφαλές συμπέρασμα, με τον αιδεσιμότατο Mark Davie από το Shrewsbury να ζητεί μια εξέταση DNA, ώστε να ενισχυθεί η πρώτη εκτίμηση. Για την πραγματοποίηση της έρευνας θα χρειαστεί μεγάλο χρηματικό ποσό, το οποίο θα καλυφθεί κατά κύριο λόγο από δωρεές πιστών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έρευνες για τον εντοπισμό των λειψάνων του Αγίου John Plessington είχαν γίνει και στο παρελθόν, χωρίς όμως επιτυχία.