ΚΟΙΝΩΝΙΑ
20/10/2015 03:20 EEST | Updated 20/10/2015 03:21 EEST

Οι «μάγοι» της Αθήνας: «Σας θεραπεύουμε στα ερωτικά, σεξουαλικά, καταθλίψεις. Μιλάτε με νεκρούς αγαπημένους σας»

Sooc

«Προσφέρω πνευματική υποστήριξη όλο το 24ωρο με γρήγορα αποτελέσματα. Επίλυση επαγγελματικών, οικογενειακών, κληρονομικών, ερωτικών υποθέσεων. Βοήθεια στις σχολικές εξετάσεις των παιδιών σας. Θεραπεύω χρόνιες παθήσεις, όπως κατάθλιψη, σεξουαλικότητα, ανικανότητα. Επαναφέρω αγαπημένα πρόσωπα».

Το χαρτάκι που διαφημίζει τον «μεγάλο πνευματιστή» Zanussi βρισκόταν τις τελευταίες ημέρες καρφιτσωμένο στα παρμπρίζ όλων των αυτοκινήτων που είχαν παρκάρει στους δρόμους από την Ομόνοια μέχρι το Σύνταγμα. Δύο έγχρωμοι μετανάστες βοηθούσαν, επίσης, στη διάδοση της φήμης του μοιράζοντάς τα ίδια «μαγικά» χαρτάκια στους περαστικούς.

Πρόκειται για τα κυκλώματα «μάγων» που δρουν στην Αθήνα και εξαπατούν «εύπιστους» πολίτες που προσπαθούν με «μάγια» να δώσουν λύσεις στα προβλήματά τους.

Η Αστυνομία εξάρθρωσε ένα από αυτά τα κυκλώματα στον Άγιο Παντελεήμονα. Τα μέλη του διαφήμιζαν ότι μπορούν να προβλέψουν το μέλλον και όχι μόνο. Στις περιπτώσεις που οι πελάτες αντιδρούσαν στις οικονομικές απαιτήσεις τους, οι τρεις «μάγοι» τους απειλούσαν ότι θα στρέψουν τις «ειδικές» ικανότητές τους εναντίον των ιδίων αλλά σε βάρος συγγενών που θα «πάθαιναν κακό».

Πρόκειται για τρία άτομα από την Γκάμπια, ηλικίας 35, 34 και 31 χρόνων, οι οποίοι είχαν κατορθώσει να εξαπατήσουν τουλάχιστον δύο πολίτες αποκομίζοντας 40.000 ευρώ.

Την περασμένη Τρίτη, μία 50χρονη γυναίκα απευθύνθηκε στους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ομονοίας καταγγέλλοντας ότι εξαιτίας προσωπικού προβλήματος που την απασχολούσε ήρθε σε επαφή με τους τρεις «μάγους», οι οποίοι της συστήθηκαν ως «μελλοντολόγοι-πνευματιστές».

Την έπεισαν ότι με τις «ειδικές-μαγικές» ικανότητες που κατείχαν είχαν την δυνατότητα να λύσουν το πρόβλημά της. Η 50χρονη πήγε στο «μαντείο» που είχαν στήσει σε διαμέρισμα 1ου ορόφου πολυκατοικίας στην οδό Αγίου Μελετίου στον Αγιο Παντελεήμονα.

Εκεί λειτουργούσε το γραφείο «χειρομαντείας-επίλυσης μαγείας-βασκανίας». Αρχικά της είπαν ότι οι υπηρεσίες τους είναι δωρεάν αλλά μετά από αλλεπάλληλες συναντήσεις της ζήτησαν να τους δώσει 400 ευρώ αλλιώς την απείλησαν ότι θα χρησιμοποιήσουν τις «ιδιαίτερες πνευματικές τους ικανότητες» και θα βλάψουν συγγενείς της και την ίδια.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας η παθούσα συναντήθηκε με τους τρεις άνδρες για να τους παραδώσει τα χρήματα που είχαν προσημειωθεί, για να ακολουθήσουν οι συλλήψεις με την παραλαβή τους από τους δράστες.

Σε έρευνα που έγινε στο διαμέρισμα βρέθηκαν 5 κινητά τηλέφωνα, πλήθος διαφημιστικών φυλλαδίων που διαφήμιζαν τις πνευματικές-μαντικές ικανότητές τους με φωτογραφίες, στοιχεία επικοινωνίας μαζί τους, διάφορες τράπουλες «αστρολογικού» τύπου, διάφορα μαρμάρινα πλακίδια που είχαν εντυπωμένα σχέδια χεριών (χειρομαντία) και φράσεις σε αραβική γραφή καθώς και διάφορες ιδιόχειρες σημειώσεις στις οποίες υπήρχαν φωτογραφίες και στοιχεία πολιτών-πελατών.

Η δράση των απατεώνων προσδιορίζεται χρονικά από τον Μάιο του 2013, όπου στο διαμέρισμα υποδέχονταν τους πολίτες, που αντιμετώπιζαν προσωπικά προβλήματα και πείθονταν από τους ισχυρισμούς τους ότι μπορούσαν να τα επιλύσουν με «τελετές μαγείας». Προκειμένου να αυξήσουν την πελατείας τους διαφήμιζαν το γραφείο στο διαδίκτυο και σε διαφημιστικά φυλλάδια που διένειμαν.

Από την μέχρι στιγμής αστυνομική έρευνα προέκυψε η εξαπάτηση μιας 56χρονης γυναίκας, από την οποία απέσπασαν 5.500 ευρώ και ενός 39χρονου από την Λευκάδα, ο οποίος τους είχε δώσει 35.000 ευρώ, ενώ ένας 37χρονος από τη Ρόδο «έσωσε» τα χρήματά του γιατί το ραντεβού είχε δοθεί την ημέρα της σύλληψής τους.

Οι δράστες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα και παραπέμφθηκαν στον 18ο Τακτικό Ανακριτή ενώ συνεχίζεται η έρευνα για να διαπιστωθεί τυχόν συμμετοχή τους σε παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.