ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
20/10/2015 05:07 EEST | Updated 20/10/2015 05:07 EEST

Πετρόπουλος: Μίλησα για πόρο από την είσπραξη, όχι επί της είσπραξης

Eurokinissi

«Ποτέ δεν μίλησα για έκτακτη εισφορά» διευκρίνισε στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος. «Αυτό που είπα είναι για έναν πόρο από την είσπραξη, και όχι επί της είσπραξης, γιατί τότε θα ήταν ‘καπέλο’... Είναι ένας τεχνικός τρόπος για να έχουμε είσπραξη εισφορών χωρίς να διογκώνονται οι όφειλες» εξήγησε ο υφυπουργός. 

Ο κ. Πετρόπουλος είπε ότι στην προοπτική του συστήματος συζητούμε έναν πόρο για το ασφαλιστικό, αλλά ο μόνος τρόπος που μπορεί να βρεθεί είναι ο περιορισμός των δαπανών με την ενοποίηση των ταμείων, καθώς το λειτουργικό κόστος φτάνει τα 500 εκατ. ευρώ. «Έχουμε τεράστια έλλειμμα στο ασφαλιστικό έχουν πληγεί οι πόροι... Εξετάζουμε εξοικονόμηση δαπανών μόνο από τις ενοποιήσεις, και ασφαλώς αναζητούμε πρόσθετα έσοδα για την κοινωνική ασφάλιση» τόνισε ο υφυπουργός, κάνοντας λόγο και για αξιοποίηση ακινήτων. 

«Mυθεύματα που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα» χαρακτήρισε εξάλλου τη Δεύτερα το υπουργείο Εργασίας τα δημοσιεύματα που αναφέρονται στην επιβολή εισφοράς 100 ευρώ υπέρ του ασφαλιστικού συστήματος από τους ελεύθερους επαγγελματίες ή σε επιβολή οποιασδήποτε άλλης εισφοράς.

«Η κυβέρνηση δεν αποδοκίμασε καμία δική μου άποψη, έβαλε τα πράγματα στη θέση τους» εξήγησε ο Τάσος Πετρόπουλος.