ΕΙΔΗΣΕΙΣ
20/10/2015 16:09 EEST | Updated 20/10/2015 16:56 EEST

Η κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα για την μεγέθυνση της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας

eurokinissi

Mέτρα για τη μεγέθυνση της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας με όρους διεθνούς ανταγωνιστικότητας και βιωσιμότητας αναλαμβάνει η κυβέρνηση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πραγματοποιήθηκε κυβερνητική σύσκεψη, με θέμα τις προοπτικές ανάπτυξης του κλάδου της φαρμακοβιομηχανίας, υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, με τη συμμετοχή όλων των συναρμόδιων υπουργών.

Σύμφωνα με την αντιπροεδρία, κοινή ήταν η διαπίστωση ότι ο κλάδος της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας μπορεί και πρέπει να αποτελέσει έναν από τους βασικούς πυλώνες παραγωγής, έρευνας και καινοτομίας, στο πλαίσιο της σχεδιαζόμενης παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση σχεδιάζει σειρά μέτρων φορολογικών, αναπτυξιακών, ερευνητικών, αλλά και τη γρήγορη προώθηση των φακέλλων για την παραγωγή νέων φαρμάκων.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό της κυβέρνησης, θα ζητηθούν άμεσα από την ΠΕΦ αναλυτικές μελέτες για το κόστος, για την παραγωγή, κλπ, για να διαμορφωθεί το αναλυτικό προφίλ της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας.

Τα κριτήρια για το νέο αναπτυξιακό πρότυπο για τον κλάδο είναι η δημιουργία προστιθέμενης αξίας, οι επενδύσεις και τα διεθνώς εμπορεύσιμα προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Στη σύσκεψη με τον κ. Δραγασάκη συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης, ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης Γιώργος Κατρούγκαλος, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός και η υφυπουργός Οικονομίας, αρμόδια για θέματα βιομηχανίας, Θεοδώρα Τζάκρη.