ΕΙΔΗΣΕΙΣ
20/10/2015 08:17 EEST | Updated 20/10/2015 08:35 EEST

Βουλή: Διεκόπη η συζήτηση του νομοσχεδίου για τα ΜΜΕ στη Βουλή, εν μέσω εντάσεων

Διεκόπη για λίγα λεπτά η συζήτηση πάνω στο νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ στη Βουλή, εν μέσω εντάσεων, μετά από αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, αλλά και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Στάθη Παναγούλη, για το επείγον της διαδικασίας.

Η ΝΔ επιθυμεί να γίνει συζήτηση, δεν θέλει «ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε», δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος πήρε τον λόγο πριν τον υπουρό Επικρατείας, Νίκο Παππά, που εισηγείται το νομοσχέδιο. Ο κ. Αυγενάκης έκανε λόγο για αποδυνάμωση της επιτροπής. «Διάλογο θέλετε. Φίμωση θέλετε να πετύχετε;» είπε χαρακτηριστικά, με τον κ. Παππά να απαντά ότι «Νομίζω ότι αδικούμε τους εαυτούς μας και θα αποδειχθεί στη διάρκεια της συζήτησης ότι η κυβέρνηση θέλει και ευρύτερο διάλογο. Νομίζω ότι αδικούμε τους εαυτούς μας αν λέμε ότι το νομοσχέδιο το έχουμε δει από χθες το βράδυ. Στη διαβούλευση έχει ανέβει από την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο. 21/7 το ένα κομμάτι και το κομμάτι των αδειοδοτήσεων και της δυνατότητας της ΕΡΤ να παρέχει δυνατότητες ψηφιακού δικτύου από τις 23/7. Αυτό συνιστά ένα χρονικό διάστημα τριών μηνών».

Όσον αφορά στον Στάθη Παναγούλη, αποχώρησε από την επιτροπή, διαμαρτυρόμενος πως το ν/σ έφτασε στα χέρια των βουλευτών το βράδυ της Δευτέρας. «Το νομοσχέδιο αναρτήθηκε χθες βράδυ και το έλαβα στα χέρια μου σήμερα» τόνισε.

«Δεν εξηγείται το επείγον, άρα δημιουργεί βάσιμες ή αβάσιμες υποψίες ότι πάμε γρήγορα για να τελειώνουμε γρήγορα» σημείωσε από πλευράς του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Παπαθεοδώρου. «Αδικείτε τη δική σας πρωτοβουλία γιατί υπό τις συνθήκες αυτές η συναίνεση είναι πολύ δύσκολη» πρόσθεσε. 

«Το ν/σ έχει άρθρα πέραν αυτών που υπήρχαν στη διαβούλευση... Η κυβέρνηση πρέπει να εξηγήσει γιατί πάει σε τέτοιες διαδικασίες, το ν/σ ήρθε στα χέρια μας χθες βράδυ» κατήγγειλε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας. 

«Υπάρχουν άσχετες διατάξεις για ΦΠΑ εργοληπτικών εταιρειών, εστιάτορες και βενζινοπώλες» δήλωσε ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς. 

«Έγινε προσπάθεια να μην κρεμαστούν σε αυτό το ν/σ και στη σύμβαση του ΟΔΙΕ – τροπολογίες υπόλοιπα προαπαιτουμένων ή άλλων υπουργείων για να γίνει ουσιαστική κουβέντα» απάντησε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.