LIFE
21/10/2015 03:17 EEST | Updated 21/10/2015 09:45 EEST

Πώς να δημιουργήσετε τον τέλειο τοίχο με καδράκια στο σπίτι σας

Το να δημιουργήσετε έναν τοίχο γεμάτο με κάδρα στο σπίτι σας μπορεί να είναι ένας οικονομικός τρόπος να μεταμορφώσετε ένα δωμάτιο με τους πίνακες, τις φωτογραφίες, τα σκίτσα και τα προσωπικά κομμάτια που έχουν αξία για σας. Είτε θέλετε να δημιουργήσετε κάτι εντυπωσιακό στο σαλόνι σας ή απλώς να «ζωντανέψετε» μία σκάλα ή έναν άδειο τοίχο, τα κάδρα είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος να εκφράσετε τον εαυτό σας και να παρουσιάσετε ό,τι αγαπάτε. Για τους μη μυημένους, το να δημιουργήσουν κάτι τέτοιο μπορεί να μοιάζει τρομακτικά δύσκολο, αλλά με λίγα εργαλεία και λίγη δημιουργικότητα, μπορείτε να έχετε μία απλή συλλογή σε λίγο χρόνο. Ορίστε μερικές πρακτικές συμβουλές και ιδέες στυλ για να δημιουργήσετε τη δική σας γκαλερί.

gallery

Καθορίστε το στυλ σας. Σας αρέσουν οι λιθογραφίες; Οι αλεπούδες; Ένας τοίχος με κάδρα είναι η ευκαιρία σας να διακοσμήσετε το σπίτι σας με το στυλ που εκφράζει τα πάθη και τα ενδιαφέροντά σας. Τα καδράκια μπορούν να έχουν την ίδια θεματική, το ίδιο χρώμα κορνίζα ή παρόμοιες εικόνες.

Συμβουλή. Σε ένα «φορτωμένο» δωμάτιο με πολλά μοτίβα και υφές, είναι καλύτερο να παραμείνετε σε κάτι απλό, προσθέτοντας μικρές δόσεις χρώματος.

gallery

Κάντε το προσωπικό. Είναι το σπίτι σας, επομένως χρησιμοποιήστε τέχνη και προσωπικά εικόνες που κάνουν τα κάδρα σας να ξεχωρίζουν.

Συμβουλή. Μπορείτε να κάνετε την όλη συλλογή πιο διασκεδαστική και ιδιαίτερη με το να προσθέσετε παλιά ημερολόγια, αφίσες ταινιών και οικονομικές εικονογραφήσεις.

gallery

Αρχίστε με το μεγαλύτερο αντικείμενο. Η ισορροπία και η συμμετρία είναι το «κλειδί» για να δημιουργήσετε μία γκαλερί που λειτουργεί σωστά. Αρχίστε με το μεγαλύτερο κομμάτι, χρησιμοποιήστε το ως το σημείο αναφοράς και συνεχίστε από το κέντρο προς τα έξω. Φροντίστε έτσι ώστε τα καδράκια σας να είναι συμμετρικά τοποθετημένα με τα υπόλοιπα έπιπλα ή να βρίσκονται στο κέντρο του δωματίου.

Συμβουλή. Πριν αρχίσετε να καρφώνετε, απλώστε τα κάδρα σας στο πάτωμα και κόψτε κομμάτια εφημερίδας στο μέγεθος κάθε εικόνας. Τοποθετήστε στη συνέχεια με χαρτοταινία τα κομμένα χαρτιά στον τοίχο, στα σημεία που σκέφτεστε να τοποθετήσετε και τα κάδρα σας. Δοκιμάστε διαφορετικές θέσεις μέχρι να είστε ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα.

gallery

Επιλέξτε το σωστό πλαίσιο. Εάν χρησιμοποιήσετε κορνίζες παρόμοιου στυλ μπορείτε έτσι να ταιριάξετε τη συλλογή των εικόνων σας με το στυλ του σπιτιού σας,

Συμβουλή. Οι κορνίζες που έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί ή εκείνες που έχουν γίνει κατά παραγγελία και δεν έχουν τζάμι είναι οικονομικός τρόπος για να ξεχωρίζουν οι εικόνες σας.

gallery

Μπορείτε να επικεντρώσετε την προσοχή στις κορνίζες σας. Ακόμη και τα παλιά κουτιά μπορούν να τοποθετηθούν στον τοίχο σας. Βάλτε μέσα τους αντικείμενα, φωτογραφίες ή κάρτες από ταξίδια και έτσι ανανεώστε το σπίτι σας με οικονομικό τρόπο.

Συμβουλή. Στη φωτογραφία που βλέπετε, ο διακοσμητής έχει κολλήσει μαζί κουτιά με ταινία διπλής όψεως. Στη συνέχεια πρόσθεσε φόντο μέσα στα κουτιά έτσι ώστε να δημιουργήσει μία παρόμοια θεματική, χωρίς να προσθέσει τέχνη ή φωτογραφίες.

gallery

Χρησιμοποιήστε ράφια. Μπορείτε να τοποθετήσετε τα καδράκια σας και ένα ράφι, χωρίς να χρειαστεί να τρυπήσετε τον τοίχο.

Συμβουλή. Οι περισσότερες τέτοιες συλλογές δεν ξεπερνούν τα δύο ράφια σε ύψος. Αυτό δημιουργεί μία περισσότερο «ανοιχτή εικόνα» και αφήνει χώρο για μεγαλύτερα έργα.

gallery

Κρεμάστε με ακρίβεια. Χρησιμοποιήστε ένα αλφάδι και ένα μολύβι για να σημειώσετε τις τρύπες πριν αρχίσετε το κάρφωμα. Τσεκάρετε δύο φορές κάθε μέτρηση για να σιγουρέψετε ότι είναι το σωστό ύψος.

Συμβουλή. Σκεφτείτε το να κρεμάσετε τα καδράκια σας με κρίκους (d-rings) και όχι με καλώδιο ή σύρμα ή σπάγκο. Αυτό θα βοηθήσει στο να να μην δείχνουν στραβά τα καδράκια.

gallery

Τοποθετήστε τα κάδρα το ένα πάνω στο άλλο. Δεν υπάρχει κανένας κανόνας που λέει ότι τα κάδρα σας πρέπει να κρεμασμένα με τάξη.

gallery

Ή κρατήστε τις γραμμές αυστηρές. Μπορεί να δώσει την αίσθηση ότι το δωμάτιο είναι πιο μεγάλο ή να προφυλάξει την τέχνη σας από τις ζημιές.

gallery

Δημιουργήστε μία χαλαρωτική αίσθηση. Στις κρεβατοκάμαρες, επιμείνετε σε πιο απαλές παλέτες με χρώμα που ταιριάζει με αυτό των επίπλων σας. Είναι το σημείο που πάτε για να χαλαρώσετε και να κοιμηθείτε, επομένως δεν χρειάζεστε υπερβολικά αντικείμενα στον τοίχο σας.

Χτίστε ένα πλέγμα. Τελείωσαν οι μέρες που ένα και μοναδικό κομμάτι πάνω από ένα έπιπλο αρκούσε.

gallery

Γεμίστε μία γωνιά στο σπίτι σας. Διασκεδάστε το και δείτε το σαν παιχνίδι.

gallery

Βάλτε κάδρα σε ένα ράφι της κουζίνας. Δημιουργήστε έναν τοίχο με εικόνες βάζοντας ένα ράφι, όπου μπορείτε επίσης να αποθηκεύετε και αντικείμενα της κουζίνας σας.

gallery

Βάλτε κάδρα στις σκάλες. Συχνά είναι ένα σημείο που όλοι μας ξεχνάμε και είναι κρίμα, είναι άλλωστε ένα μέρος του σπιτιού από το οποίο περνάμε πάρα πολύ συχνά. Προτιμήστε εικόνες που τραβούν την προσοχή.

Το κείμενο αυτό βασίστηκε στο κείμενο How to Create the Perfect Gallery Wall που δημοσιεύθηκε στην HuffPost Us