ΔΙΕΘΝΕΣ
23/10/2015 13:38 EEST | Updated 23/10/2015 13:38 EEST

Ο «πιο καταστροφικός τυφώνας» του αιώνα καταφτάνει στο Μεξικό

HECTOR GUERRERO via Getty Images
Residents of Boca de Pascuales, Colima State, Mexico, are evacuated on October 22, 2015, before the arrival of hurricane Patricia. Fast-moving Patricia grew into an 'extremely dangerous' major hurricane off Mexico's Pacific coast on Thursday, forecasters said, warning of possible landslides and flash flooding. AFP PHOTO/HECTOR GUERRERO (Photo credit should read HECTOR GUERRERO/AFP/Getty Images)

Οι μεξικανικές αρχές εκκενώνουν περιοχές του Μεξικό που βρέχονται από τον Ειρηνικό Ωκεανό, ενώ καταφτάνει ο «πιο καταστροφικός τυφώνας» του αιώνα.

Ο τυφώνας Πατρίτσια ανήκει στην κατηγορία βαθμού πέντε, κινείται με 325 χλμ την ώρα και αναμένεται να φτάσει στην δυτική ακτή του Μεξικό την Παρασκευή. Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων των Ηνωμένων Πολιτειών, ο Πατρίτσια είναι εν δυνάμει καταστροφικός, γεγονός που ανάγκασε χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν έχει καταγραφεί στο παρελθόν τυφώνας τέτοιου μεγέθους στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Εκτιμάται πως 400.000 άνθρωποι κατοικούν σε περιοχές που θα πληγούν από τον Πατρίτσια. Όπως επισημαίνουν οι αμερικανικές αρχές, ο τυφώνας θα προκαλέσει πλημμύρες, γιγαντιαία κύματα και θυελλώδεις ανέμους. Η κυβέρνηση έχει προνοήσει για την δημιουργία καταφυγίων, στα οποία θα βρουν κατάλυμα 259.000 άνθρωποι. Οι κάτοικοι με την σειρά τους έχουν κατακλύσει τα καταστήματα προκειμένου να εφοδιαστούν με τροφή, νερό και άλλα απαραίτητα αντικείμενα.