ΔΙΕΘΝΕΣ
23/10/2015 13:05 EEST | Updated 23/10/2015 17:22 EEST

Ασύμβατο με την ευρωπαϊκή νομοθεσία χαρακτήρισε το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες η ACT

Sooc

Η ACT (Ευρωπαϊκή Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών) σε ανακοίνωσή της στην επίσημη ιστοσελίδα της χαρακτήρισε ασύμβατο με την ευρωπαϊκή νομοθεσία το νομοσχέδιο για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το νομοσχέδιο είναι «θεμελιωδώς ασύμβατο με το ευρωπαϊκό νομικό πλαίσιο».

Ο γενικός διευθυντής της ACT, Ρος Μπίγκαμ, δήλωσε πως αυτή η κίνηση θα δημιουργήσει κλίμα ανασφάλειας στην τηλεοπτική βιομηχανία.

«Οι τελευταίες εξελίξεις στην Ελλάδα μας ανησυχούν πολύ», είπε.

Την Πέμπτη, η κυβέρνηση κατέθεσε περιορισμένης εμβέλειας τροποποιήσεις, μετά από πιέσεις που δέχτηκε για βελτίωση στις ρυθμίσεις του εν λόγω νομοσχεδίου που πρόκειται να ψηφιστεί αύριο, Σάββατο.

Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε ότι το νομοσχέδιο προβλέπει μεταξύ άλλων οι τηλεοπτικές άδειες να έχουν 10ετή ισχύ και να μπορούν να τις διεκδικήσουν ανώνυμες ή υπό σύσταση ανώνυμες εταιρείες της ημεδαπής ή της αλλοδαπής, οι οποίες όμως δραστηριοποιούνται αποκλειστικά στον τομέα των ΜΜΕ, αλλά και Δήμοι. Το ελάχιστο κεφάλαιο που πρέπει να καταβάλουν οι μέτοχοι θα είναι 8.000.000 ευρώ για κανάλια εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού χαρακτήρα με γενικό περιεχόμενο, 5.000.000 ευρώ για κανάλια εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού - θεματικού περιεχομένου και 2.000.000 ευρώ για κανάλια με μη ενημερωτικό περιεχόμενο.

Διαβάστε την ανακοίνωση της ACT