ΕΙΔΗΣΕΙΣ
23/10/2015 08:14 EEST | Updated 23/10/2015 08:14 EEST

Θα στηρίξουμε τις αναπτυξιακές προσπάθειες όχι όμως και τα υφεσιακά μέτρα του μνημονίου διεμήνυσε η Γεννηματά στον Ολάντ

SOOC

Κατόπιν αιτήματός της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά συναντήθηκε το πρωί της Παρασκευής με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ. Η συνάντηση έγινε στη Γαλλική Πρεσβεία και η διήρκησε περίπου 25 λεπτά και εικάζεται πως αυτή ήταν η αιτία που ο κ. Ολάντ καθυστέρησε 10 λεπτά στο ραντεβού του με τον Αλέξη Τσίπρα.

«Είχα την ιδιαίτερη χαρά και τιμή να συναντηθώ σήμερα με τον Πρόεδρο Francois Hollande και να τον καλωσορίσω στην πατρίδα μας» ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε η κ. Γεννηματά και πρόσθεσε: «Στο πρόσωπο του, εμείς οι Έλληνες Σοσιαλιστές τιμούμε ένα κορυφαίο Ευρωπαίο Σοσιαλιστή ηγέτη και ένα πολύτιμο φίλο, ο οποίος είχε κρίσιμη και καθοριστική συμβολή στην προσπάθεια που καταβάλαμε για την παραμονή της χώρας στην Ε.Ε και την Ευρωζώνη, σε ιδιαίτερα δύσκολες ώρες τον περασμένο Ιούλιο».

«Οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές, με πρωταγωνιστή τον αγωνιζόμαστε στο πλαίσιο του PES για την Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση με πολιτικές ουσιαστικής οικονομικής και κοινωνικής σύγκλισης με Δημοκρατία , Ανάπτυξη, Αλληλεγγύη και Κοινωνική Συνοχή» συνέχισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και τόνισε πως η συνάντησή της με τον Γάλλο πρόεδρος της έδωσε τη δυνατότητα να ανταλλάξουν απόψεις για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

«Να συζητήσουμετις εξελίξεις σε πολύ σημαντικά για την πατρίδα και το λαό μας ζητήματα για τα οποία προσβλέπουμε στην στήριξη και συμπαράσταση του. Ζήτησα από Πρόεδρο Ολάντ να συνεχίσει να στηρίζει την προσπάθεια του Ελληνικού λαού η οποία ξεκίνησε εδώ και 5 χρόνια».

Ακόμη η κ. Γεννηματά είπε πως διαβεβαίωσε τον κ. Φρανσουά Ολάντ πως η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα στηρίξει τις αναπτυξιακές προσπάθειες και τις μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες όχι όμως και τα υφεσιακά μέτρα που περιλαμβάνει το 3ο μνημόνιο.