ΕΙΔΗΣΕΙΣ
23/10/2015 15:18 EEST | Updated 23/10/2015 15:19 EEST

Για «παράνομο πλουτισμό» ελέγχεται ο Γιώργος Σταθάκης

Sooc

Μέσα σε δέκα ημέρες πρέπει να δώσουν εξηγήσεις 50 με 60 πολιτικά πρόσωπα για τα πόθεν έσχες τους, σύμφωνα με ανακοίνωση του προέδρου της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής, Γιώργου Βαρεμένου.

Κατά την πρώτη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής Επιτροπής που έγινε σήμερα, Παρασκευή, επιβεβαιώθηκε ότι ο Γιώργος Σταθάκης παρέλειψε να δηλώσει ένα εκατομμύριο ευρώ στην περιουσιακή του δήλωση για το 2011 και δόθηκε εντολή στους ορκωτούς λογιστές να ελέγξουν τα περιουσιακά του στοιχεία για παράνομο πλουτισμό. Οι ορκωτοί λογιστές έλαβαν επίσης εντολή να επεκτείνουν και στα επόμενα έτη τον έλεγχο για τον κ.Σταθάκη που είχε σταματήσει στη χρήση του 2012.

Η επιτροπή περέπεμψε ακόμα τις υποθέσεις Φλαμπουράρη, Χαϊκάλη και Μητρόπουλου. Αναφορικά με την εταιρεία του Παύλου Χαϊκάλη στην Κύπρο διαπιστώθηκε ότι «δεν τίθεται θέμα offshore», όμως θα γίνει έλεγχος για τα 30.000 ευρώ που εισέπραξε. Έρευνες θα γίνουν επίσης στα περιουσιακά στοιχεία του Αλέκου Φλαμπουράρη και του Αλέξη Μητρόπουλου.

Ο κ. Βαρεμένος τόνισε πως προτεραιότητα της Επιτροπής είναι η επιτάχυνση της δημοσιοποίησης των πόθεν έσχες του 2013 , περίοδος για την οποία έχει γίνει ανάθεση από τη Βουλή. Για τα πόθεν έσχες των επόμενων ετών θα γίνει νέα ανάθεση στους ορκωτούς λογιστές. Σε όσα πολιτικά πρόσωπα με τα πόθεν έσχες των οποίων υπήρξε κάποιο πρόβλημα, στάλθηκε επιστολή ώστε να δοθούν εξηγήσεις εντός δέκα ημερών.